Reklam

Facebook’ta 4 Kişiden 1’i Yalancı

2
Reklam

Bu bilgi bu hafta yayınlanan tüketici raporlarının araştırmasıydı. Örneğin bir kişi gideceği yeri ve saati Facebook üzerinden arkadaşları ile paylaşıyor fakat sonrasında ise gitmediği hakkında en ufak bir belirtide bu kolayca anlaşılabiliyor ve yalan söyledi damgası vuruluyor.

İsmi “Facebook & Kişisel Gizlilik” olan, insanların paylaştığı şeye dayalı olarak bir sözü söyleyip ardından sonra ne yaptıklarını da yazmaları sonucunda bu bilgi ortaya çıktı.

Reklam

Bu ankete katılan 2.000 kullanıcının yaklaşık %25’i kendi gizliliklerini korumak için Facebook’ta gerçek şeyleri paylaşmadıklarını dile getirdi. Yani iki yıl önceki ankete sadece %10’luk bir rakam kalmış.

Facebook bir “gerçek isim” politikasıdır. Bu duruma göre sizin Facebook’a kayıt olmak için bir epostaya ihtiyacınız var. Bu eposta sizin günlük hayatta kullandığınız veya sadece bu paylaşım sitesi için açtığınız bir hesapta olabilir ama her ne olursa olsun bu sizin kullandığınız bir hesaptır.

Örneğin bir üniversite ağına girmek için o üniversitenin vermiş olduğu bir epostaya ihtiyaç duyarsınız. Bu tamamen gerçekçiliktir.

Facebook’ta çoğu hesabın gerçek kişiler tarafından yönetilmediğini biliyoruz. Bunu New York’lu bir adamın sahte bir hesapla bir kadınla flört ettiğini anlatan “Catfish” belgeselinde daha iyi görebiliriz. Facebook ise bu hesapları ayırmak için büyük çaba sarfediyor ve günden güne geliştirdiği filtreleri uyguluyor.

:: Facebook’ta her şeyinizi paylaşıyor musunuz?

2 Yorum

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version