Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi mobil uygulaması ile İş Bankası’nın dijital bankacılık platformu Nays’a siber saldırı düzenlendi. Saldırının ardından, kullanıcıların hesaplarına izinsiz erişim sağlandığı ve kullanıcılara bildirimler gönderildiği belirtiliyor.
Fenerbahçe ve Nays hesapları saldırıya uğradı
Olay, bazı kullanıcıların Fenerbahçe uygulamasından ve Nays’tan olağan dışı bildirimler almaya başlamasıyla ortaya çıktı. Bildirimlerin içeriği ve şekli, saldırının bir hacker grubu tarafından gerçekleştirildiğini düşündürüyor.

Şu an için saldırının kapsamı ve etkilenen kullanıcı sayısı hakkında net bir bilgi yok. Kulüp ve banka, durumla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, kullanıcıların hesaplarını kontrol etmeleri ve şüpheli işlemlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapılıyor.
İş Bankası cephesinden konuyla ilgili resmi açıklama geldi.
Bankamız dijital bankacılık uygulamalarından biri olan Nays ile ilgili kamuoyuna yansıyan
“hacklendiği” yönündeki paylaşımlar ve yorumlar nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Nays uygulamamız sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmekte olup, aksaklık, kullanıcılara mesaj gönderen, çok sayıda kurum ve kuruluşa hizmet veren bir şirketin uygulamasında yaşanan sorundan kaynaklanmaktadır. Söz konusu uygulama yetkisiz mesaj gönderimine kapatılmıştır.
Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. ilerleyen süreçte gerekli açıklama yapılacaktır.
Saygılarımızla
Saldırının, kullanıcıların telefonlarına gelen rastgele bildirimlerle başladığı görülüyor. Bu bildirimler, genellikle anlamsız karakterler veya alakasız ifadeler içeriyor. Uzmanlar, bu tür saldırılarda asıl amacın kullanıcı bilgilerini ele geçirmek veya sisteme daha derinlemesine sızmak olduğunu belirtiyor. Bu tür bir saldırıda, kullanıcıların kişisel verileri, bankacılık bilgileri veya şifreleri risk altına girebiliyor.
Apple yeni görsel-dil modelini tanıttı
Apple, merakla beklenen FastVLM modelini duyurdu. Teknoloji, özellikle performans tarafında fark yaratacak.Yaşanan bu siber saldırı, dijital platformların ve kullanıcı verilerinin güvenliği konusunda yeni bir tartışma başlattı. Hem spor kulüpleri hem de finans kuruluşları, artan siber tehditlere karşı güvenlik önlemlerini sürekli güncel tutmak zorunda kalıyor.
Yetkililerin, olayın detaylarını aydınlatması ve saldırının arkasındaki kişileri tespit etmesi bekleniyor. Kullanıcılara ise şifrelerini acilen değiştirmeleri, bilinmeyen kaynaklardan gelen bağlantılara tıklamamaları ve hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuluyor.

Ali koç gelsin