Reklam
    Reklam
    Oyun

    FIFA 17 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

    FIFA 17 söz konusu olduğunda hepimiz çok heyecanlıyız. Artık oyun mekanikleri, oyuncu kitlesi ve başarısını sabitleyen ünlü futbol oyunu serisi işleri büyütmeye karar verdi. Oyun motorunu yenileyen, sistem gereksinimlerini açıklayan FIFA 17 hakkında şu ana kadar öğrendiklerimizi sizlerle paylaşıyoruz. FIFA 17 ve büyük değişikliklerini içeren yazımızın, yeni FIFA 17 haberleri geldikçe güncelleneceğini de ekleyelim.

    FIFA 17 İlk Tanıtım Fragmanı

    DICE tarafından yapılan Frostbite oyun motoru ile gelecek olan FIFA 17 inanılmaz bir fragmanla dibimizi düşürdü. Oyun içi motorla yıllardır eleştirilen oyuncu modellemeleri sorununu çözen FIFA 17’nin neler getireceği tam bir merak konusu oldu. İşte o muhteşem tanıtım videosu.

    Reklam
    Reklam

    #video_12132#

    FIFA 17 Senaryo Modu

    Aslına bakarsanız FIFA 17’nin Frostbite’a geçmesinin ardından en büyük sürpriz bu oldu. Seride ilk kez bir senaryo modu bulunuyor. Hatta bayağı bayağı sinematiklerle süslenmiş bir senaryodan bahsediyoruz.

    Premier League‘in yükselen yıldızı Alex Hunter‘ı yöneteceğimiz bu mod hayli ilgi çekici duruyor. Hele bir de bol seçimli, entrikalı bir senaryo olursa demeyin keyfimize.

    Reklam
    Reklam

    #video_12775#

    FIFA 17 Serbest Vuruşlar

    Direkt Serbest Vuruşlar: Vuruş öncesinde koşunuzu kontrol edebileceksiniz. Bu sayede vuruş anında topa istediğiniz yönü daha rahat verebilecek momentumunu değiştirebileceksiniz.

    Köşe Atışı: Ortanızı veya pasınızı pozisyona en rahat girebilecek arkadaşınıza atabileceksiniz. Bunu rahatça gözlemleyebilecek ve keskin ortalar kesebileceksiniz.

    Reklam
    Reklam

    Penaltı Atışı: Artık topun önünde sabit beklemek yok. Vuruş öncesinde serbest bir şekilde topun çevresinde dolaşabileceksiniz. Mesela geriden koşarak gelip sert bir vuruş çıkartabilir veya topa falso verebilirsiniz.

    Taç Atışı: Hakemin izin verdiği ölçüde topla beraber yürüyebilir. İyice gerinip uzun taç atışları atabilir yada rakip oyuncuları taç atar gibi yaparak kandırabilirsiniz.

    #video_12776#

    Reklam
    Reklam

    Aktif Zeka Sistemi

    Sürekli Mekansal Analiz: Artık her oyuncu, rakiplerinin yakınlığını ve çevresindeki boş alanı analiz ederek hücum fırsatlarını daha iyi tespit edebilecek. Top sizdeyken takım arkadaşlarınız pas verip veremeyeceğinizi anlayacak, size yol açacak ya da boş alana kaçacak şekilde hareket edecek.

    Yeni Koşu Türleri: Daha zeki oyuncular ve topsuz alanda artan momentum sayesinde defans hattının arkasına sarkmanın yeni ve yaratıcı yollarına sahip olacaksınız. Çok oyuncuyla koşuya kalkma, yalancı koşular yapma, stunt koşular yapma ve destek olması için takım arkadaşını çağırma gibi oyun kurgusunda kontrolü size veren değişiklikler var.

    #video_12777#

    Fizik Özellikleri Yenilendi

    Geri İtme Teknolojisi: Geri İtme Teknolojisi sıkıştırma, dribling, fizik mücadelesi ve savunma alanında yenilikler getirerek toplu ve topsuz alanda gerçek hayattaki gibi mücadeleleri mümkün kılıyor. Top tutup takım arkadaşınızın kaçmasını ya da yardıma gelmesini beklediğinizde bu teknoloji çok işinize yarayacak.

    Yeni Fiziksel Etkileşimler: Kaleciyle çarpışma, tam vücutla mücadele, 50/50 mücadele, top havadayken omuz omuza mücadele ve araya vücudunuzu koyarak top saklama gibi oyuncu etkileşimleriyle sahanın her yerinde gerçek hayattakine çok yakın bir his yakalayacaksınız.
    360 Derece Savunmalı Dribling: Yakınlık bazlı yeni müdafaa özelliğiyle topu kaptırmadan rakiplerden sıyrılabileceksiniz. Her yöne yaptığınız toplu koşularda defans oyuncularını toptan uzak tutabileceksiniz.

    #video_12779#

    Yeni Atak Yapma Teknikleri

    Yerden Sert Bitiriş: Bu yeni şut mekanizmasıyla oyuncular her türlü durumda (plase, vole ya da basit bir dokunuş) topu kaleye yerden gönderebilecek.

    Dar Alanda Pas: Falsolu, ayağa… Fark etmez. Adrese teslim paslarla dar alanlarda kendi pozisyonlarınızı yaratın.

    Yerden Sert Kale Vuruşları: Kale vuruşlarını belirli bir hedefe sert göndererek hızlı kontra ataklara kalkın.

    Aşağıya Doğru Kafa Vuruşu: Daha iyi yönlendirme denetimi sayesinde oyuncular kafa vuruşlarında topu yerden sektirerek filelere gönderebilecek. Yani kalecilerin işi zorlaştı.

    #video_12778#

    Onaylanan FIFA 17 Stadyumları

    EA lisans konusunda her zaman sıkıntı yaşayan bir firma değil ama bu yıl bir eksikle oynamak zorundalar. 12 ülkeden 50’den fazla stadyumu içinde barındıran FIFA 17’de bu yıl Barcelona ve onların stadı Nou Camp yok. PES 2017 ile anlaşan Barcelona’nın stadı oyun içinde Spanish Stadium olarak geçecek.

     

    FIFA 17 Müzikleri

    Şimdiye kadar FIFA 17 için 4 farklı parça yayımlandı. İşte listeye seçilen ilk 4 şarkı:

    Chariots by Paper Route

    #video_12780#

    Jusfaue (ft. No Wyld) by Kumau

    #video_12781#

    A song by Zedd – We predict True Colors 

    #video_12782#

    Hype by Dizzee Rascal and Calvin Harris 

    #video_12783#

    FIFA 17 Resmi Partnerleri

    Barcelona FC’nin PES 2017 ile el sıkışmasının ardından EA durmadı ve üç farklı takımla lisans anlaşması yaptı. Sırasıyla FC Bayern Munich, Juventus ve Manchester United ile anlaşmalar imzalandı. Bu üç takım için hazırlanan özel videoları aşağıdan izleyebilirsiniz.

    #video_12419#

    #video_12660#

    FIFA 17 Kapak Yıldızı

    Uzun süren oylama sürecinin ardından FIFA 17’nin global kutusunda bulunacak yıldız isim belli oldu. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Sergio Agüero ve Gareth Bale gibi isimlerin bulunduğu oylamanın kazananı Borussia Dortmund’ta forma giyen 27 yaşındaki Marco Reus oldu.

    FIFA 17 Sistem Gereksinimleri

    FIFA 17 için belki de en önemli maddelerden birindeyiz. PC’niz FIFA 17’ye hazır mı yoksa değil mi aşağıdan bakarak karar verebilirsiniz.

    Minimum:

    İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 – 64-Bit
    İşlemci: Intel Core i3-2100 @ 3.1GHz yada AMD Phenom II X4 965 @ 3.4 GHz
    RAM: 8GB
    Hard Disk Alanı: 50.0 GB
    Ekran Kartı: NVIDIA GTX 460 or AMD Radeon R7 260
    DirectX: 11.0

    Tavsiye Edilen:

    İşletme Sistemi: Windows 7/8.1/10 – 64-Bit
    İşlemci: Intel i5-3550K @ 3.40GHz or AMD FX 8150 @ 3.6GHz
    RAM: 8GB
    Hard Disk Alanı: 50.0 GB
    Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 or AMD Radeon R9 270
    DirectX: 11.0

    FIFA 17 Çıkış Tarihi

    EA Canada tarafından hazırlanan FIFA 17’nin tüm dünyada çıkış tarihi 27 Eylül olarak belirlendi. Oyun PC, PS4 ve Xbox One platformları için çıkacak.

    :: Sizce FIFA 17 bu yıl yine satışlarda PES’i geçer mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    21 Yorum

    1. SDN Okuru

      alışmamız biraz zaman alacak gibi.

    2. SDN Okuru

      Ps3 ve xbox 360 ada çıkıyr

    3. SDN Okuru

      dünyanın en iyi oyunu. net!

    4. SDN Okuru

      Keşke EA sports Camp Nou yu yapmak için lisans alabilseydi.Çokta önemli değil.Oyunu heyecanla bekliyorum.

    5. SDN Okuru

      Zedd ve calvin harrisin şarkıları güzele benzio bu sefer şarkılar

    6. SDN Okuru

      Stadyumlar arasında Camp Nou yokmu?

    7. SDN Okuru

      100 lira yapın da alalım. 300 lira nedir ya!

    8. SDN Okuru

      fifa 16 ya kadar bütün bildiklerimizi bir köşeye atalım. fifa 17 farklı bir boyut çok farklı bir sistem arkadaşında dediği gibi alışmamız uzun zaman alacak . sadece penaltı atışına bizzat şahit oldum dedim gazamız mübarek olsun 🙂

    9. SDN Okuru

      Bu akşam gelen yeni trailer i izleyin. fifa yine devrim yapmış

    10. SDN Okuru

      Bu sene fifa tam bir bomba yeni grafik motoru iş yapar pes yine arkadan nal toplar

    11. SDN Okuru

      xbox 360 ve ps 3 çıkıyor

    12. SDN Okuru

      Umarım yeni frostbite ile momentum script olaylarından kurtulmuş oluruz FUT'ta

    13. SDN Okuru

      Farklı dillerde spiker olmayacak mı?

    14. SDN Okuru

      Fifa böyle giderse yakın zaman da pesciler de fifacı olacak gibi

    15. SDN Okuru

      droyun 'da Fifa 17 99 TL bence kaçırmayın.

    16. SDN Okuru

      fifa 17 de kariyerde 2 sezona genc oyuncu satisindan 3 milyon kazan diyor ve ya stat kombine satis diyor.bunu nasil yapiyoruz bilen varsa lutfen yazsin.tsk

    17. SDN Okuru

      pesciydim fifacı olduk süperlig de varmış

    Diğer yorumları gör (20) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap