İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

Fortnite ve PUBG tekrar yasaklandı!

Geçtimiz birkaç hafta içinde PUBG birden fazla ülkede yasaklanma haberleriyle gündeme düştü. Şimdi ise Irak Fortnite ve PUBG için yasaklama kararı aldı ve bu durum birçok oyuncunun tepkisine yol açtı!

Mustafa Büyükçağlayan

okunma

Fortnite ve PUBG tekrar yasaklandı!

Geçtimiz birkaç hafta içinde PUBG birden fazla ülkede yasaklanma haberleriyle gündeme düştü. Şimdi ise Irak Fortnite ve PUBG için yasaklama kararı aldı ve bu durum birçok oyuncunun tepkisine yol açtı!

Irak Fortnite ve PUBG için yasaklama kararı aldı!

Ülkedeki en etkili dini ve popüler isimlerden biri olan Irak Şii din adamı Moqtada el Sadr, hükümete PUBG’yi yasaklama çağrısında bulundu. Ayrıca “PUBG‘de bir veya iki kişiyi öldürürseniz ne kazanacaksınız? Bu size, zekaya uygun bir oyun değil ya da size savaş simülasyonu olarak bir tecrübe sağlamıyor.” açıklamasıyla dikkat çekti.

Çarşamba günü, Irak parlamentosu her iki oyununda gençler üzerindeki olumsuz etkisinden dolayı yasaklanması kararını oylamaya sundu. Oylama sonucunda yasaklanma kararı çıktı.

Irak Fortnite ve PUBG için yasaklama kararı aldı! - ShiftDelete.Net (1)

Son gelen bilgilere göre yasaklanma sebebi “Bazı elektronik oyunların, çocuklara ve gençlere yönelik toplumsal ve ahlaki tehditler de dahil olmak üzere Irak toplumunun psikolojik sağlığı, kültürü ve güvenliği üzerindeki olumsuz etkilerinin bulunması” gösterildi.

Geçtiğimiz ay PUBG’nin Hindistan’daki Gujarat eyaletinde yasaklandığını duymuştuk. Yürürlüğe girmesinden birkaç gün sonra, on üniversite öğrencisi bu kanunu çiğnediği için tutuklandı.

Nepal de geçen haftaki davayı takiben PUBG bağımlılığını durdurmak ve ülkenin gençleri arasında şiddeti önlemek için yasak getirdiğini bildirdi. PUBG oynamak cezalandırılabilir bir suç haline geldi. Fakat ne Nepal ne de Gucerat Fortnite‘ı yasaklamıştı. Bu da dikkat çeken diğer bir nokta oldu.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (29)

Teknoloji Dostu

lan yasaklansin türkiyedede babam artik beni dövüp duuryo

Teknoloji Dostu

Onlar bilir

Teknoloji Dostu

Bencede erdoğru kararı vermişler yasaklansın bi çok insan bu oyun yüzünden yuvası yıkıldı bunun ahı bunun mebalini kimse kaldıramaz

Teknoloji Dostu

Artık free fire oynayacaklar ondan sonra free fire yi yasaklayacaklar

Teknoloji Dostu

Çok salakca bişey oyuna bahane bulmayın bence onayanın ruh sağlığı ilgili bir durum yasak getiren ülkelere bir bakın zaten bu ülkeler gündeme gelmeye çalışan ülkeler nereden prim yapacak popüler seviyesi yüksek olan bişey üzerinden tabi saçmalık bu başka bir şey değil

Teknoloji Dostu

Yaşamadığınız bir ülkenin dinamikleri hakkında yorum yapmayın

Teknoloji Dostu

Saçmalıktan başka birşey değil oyunu niye yasaklarlar ki

Teknoloji Dostu

Bu durum apex legends a yarıyor her ülke de

Teknoloji Dostu

Irakta şiddet içerikli oyunların yasaklanması çok iyi olmuş ortadoğunun son kalan mütavizi ülkesinindr elimizden gitmesini istemeyiz sonuçta

Teknoloji Dostu

Bence çok güzel bir yasaklama cuk oturmuş , savaş oyunlarla zekamızı geliştirmek mümkün değil zaten

Teknoloji Dostu

Savaş oyunlarla mı? Evet oynamayanın da zekasında büyük bir fark görülmüyor. 😅

Daha fazla yorum (17 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.