Mevcut RAID kartları ile elinizdeki SSD yi Cache olarak kullanıp, Diğer diskler,i RAID yapamazsınız.
Bu teknikği şu anda bazı storage`ler kullanabiliryor, birden fazla SSD var ise Read ve Write olarak
ayrırabiliyorsunuz.
Bu İşlem ev kullanıcısına göre değil, kurumsal kullanıcıysanız performans için Storage bakın (HP den uzak durun)
iSCSI veya daha yüksek hıza bakıyorsanız FCP / SAN SW kullanmanız gerekecektir.
İyi Çalışmalar
​
Güzel okurum benim meselede bu zaten performans hastası bir insanın konusunun altına yazıyorsun ^^
Ben sırf performans alabilmek için kullandığım XP 64 Bit veya 32 Bit sürümünü düzenleyerek lite haline getirdim ve yaklaşık 190 MB gibi bir iso dosyası çıktı, Yıllardır bu şekilde kullanırım ve çok şükür gerek windows gerek windows yazılımları olsun tecrübem hızım çok iyi diyebilirim (Bilgisayarıma hiç anti virüs yazılımı kurmayıp üstüne hiç virüsle karşılaşmamam bunu açıklayabilir sanırım.)
Bu arada standart bir ev kullanıcısıyım iSCSI ile işim olmaz..

Gelelim konuya uzun zamandır gerek türkiye çapında gerek yabancı ülkelerde yapılan SSD Testlerini ve SSD Kullanıcılarının görüş,yorum vb. olaylarını inceliyorum ve böyle bir tekniği başka bir yerden duymadım sanırım böyle bir teknik yok (diye düşünüyordum)
Ama bu yorumunda "Bu tekniği şu anda bazı storage`ler kullanabiliyor" Demen araştırma ruhumu bariz bir şekilde canlandırdı :D diyecektim kii yaptığın yorum birden fazla SSD için geçerliymiş

Yorumunuza bakılırsa 1 Tane SSD Diski 'Cache SSD' olarak kullanıp, diğer mekanik diskleri RAID olarak kullanamayız.. Yani işin aslı bu iş olmaz diyorsun..
