İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

'Vankopter' uçuşa hazır

|Ⓢєччαh|12.03.201317 cevap1.814 görüntüleme
#1
'Vankopter' uçuşa hazır



Van'da geçen yıl kendi imkanlarıyla yaptıkları helikopteri uçurmaya çalıştıkları esnada kaza yapan dört genç, yeniden tasarlayarak ''Vankopter'' adını verdikleri helikopter için şimdi uygun pist arıyor.

Marmara Üniversitesi Makine Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Van Oto Sanayi Sitesi'nde motor yenileme üzerine çalışma yürüten Mehmet Sinan Durak öncülüğünde bir araya gelen dört genç, geçen yıl kendi imkanları ile helikopter yapmaya karar verdi.

Tek pervaneli olarak tasarladıkları ve yapımını kısa sürede tamamladıkları helikopteri geçen yıl test sürüşünden geçiren Vanlı mucitler, ilk denemelerinde helikopterin havalanamadan kaza yapması üzerine projelerini daha kapsamlı hale getirdi.

Helikoptere, plastik şişeden yaptıkları yakıt deposu yerine orijinal bir depo, el gazı ve yön dümeni ekleyen gençler, üst kısmına da 7 metre uzunluğunda ikinci bir pervane monte etti.

Yeniden dizayn ettikleri ve ''bu kez kesin uçacak'' dedikleri helikopteri, çevredekilerin meraklı bakışları arasında sanayi sitesi içinde test eden gençler, herhangi bir sorun yaşanmadan başarıyla tamamlanan test sürüşünün ardından şimdi helikopteri uçuracak uygun bir pist aramaya başladı.

Tek hayallerinin ''Vankopter'' ile Van semalarında uçmak olduğunu anlatan Mehmet Sinan Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşları ile helikopter yapmaya karar verdikten sonra internet ortamında izledikleri videoları değerlendirerek projesini hazırladıklarını söyledi.



Geçen yıl yaşadıkları kazanın ardından projeyi daha kapsamlı hale dönüştürdüklerini ve bir yıllık süre zarfında helikopteri uçuşa hazır hale getirdiklerini vurgulayan Durak, yapımda kullandıkları birçok parçayı da kendi imkanları ile ürettiklerini ifade etti.

Durak, bir daha sıkıntı yaşamamak için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüklerine değinerek, ''Şu anda her şey tamam fakat uçurmak için bir piste ihtiyacımız var. Pist de hazır olduğu takdirde en kısa zamanda uçmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Helikopterin pilotluğunu üstlenen Murat Güney de ''Arkadaşlarımızla birlikte el ele verip böyle bir şey yaptık. İlk etapta deneme süreci olduğu için bazı aksaklıklar, istenmeyen kazalar oldu. Şu anda helikopterimiz uçmaya hazır durumda ancak pist sıkıntımız var'' ifadelerini kullandı.

Güney, 15 bin liraya mal ettikleri helikopterde kullandıkları bazı parçaları il dışından sipariş ettiklerini, geri kalanını ise kendi imkanlarıyla yaptıklarını bildirerek, yetkililerden projelerine destek vermelerini istedi.

kaynak
Cevaplar
#2
kolay değil helikopter yapıp uçurmak. uçurabileceklerini sanmıyorum :)
#3
laz roverin havada gideni uçarsa tabiki :)
#4
android3 dedi: ↑
kolay değil helikopter yapıp uçurmak. uçurabileceklerini sanmıyorum :)
Ben uçacağına eminim.Adalar vaz geçmiyor.
#5
yürüyün be..inşallah daha iyileri peşinden gelir
#6
yeni bir tasarım değil ki gyrocopter adı altında sürüyle tasarım var..
#7
en fazla 10 metre havaya kalkar :)
#8
Yahu siz ne kadar karamsar insanlarsınız.

Bir de dalga geçermiş gibi 10mt kalkar diyorsunuz. Yahu kalksın yapsınlar yeter ki.

Arkadaşlar biraz vatanını vatandaşını seven, destekleyen kesim olun.
#9
IuTKuI dedi: ↑
Yahu siz ne kadar karamsar insanlarsınız.

Bir de dalga geçermiş gibi 10mt kalkar diyorsunuz. Yahu kalksın yapsınlar yeter ki.

Arkadaşlar biraz vatanını vatandaşını seven, destekleyen kesim olun.
aynen katılıyorum sana üstat
#10
IuTKuI dedi: ↑
Yahu siz ne kadar karamsar insanlarsınız.

Bir de dalga geçermiş gibi 10mt kalkar diyorsunuz. Yahu kalksın yapsınlar yeter ki.

Arkadaşlar biraz vatanını vatandaşını seven, destekleyen kesim olun.
insanımızı sevmemek kanımızda var ne yapalım:)
aynı olayı bi yabancı yapsaydı herkesin vereceği cvb:
Adamların kafası çalışıyor abi...
#11
Azimlerini tebrik etmek lazım ama bu kez canlarından olma ihtimalleri daha yüksek..
#12
yahu şu olumsuz yorumları anlayabilmek mümkün değil. yok aynısı var yok uçmaz. adamlar emek harcamışlar yapmışlar. emeğe saygı göstermek lazım.
#14
Takdir edilesi. Ama hayatlarını tehlikeye atabilirler...
Misafir
#15
Van'a gittim sadece bu konuda değil bir çok konuda bir iş yapmaya çalışıyorlar bazıları bütün gün bilgisayar üzerinde değil imkân aramaya çalışıyorlar eminim imkânları olsa Dünya'nın sayılı şehirlerinden olur Van ki terör belası üzerlerinde karabulut gibi her daim onları tehdit etmekte.
Helikopteri kendi imkânlarıyla yapmama çalışanlar imkânları yüksek olduğu takdirde neler yapabileceklerini tahmin edin ama OLMAYINCA OLMUYOR bildiğiniz yok yani imkannnnn.
#16
Bunu yapabilecek zeka varsa biraz destekle çok iyi yerlere gelebilir bu adamlar..
|Ⓢєччαh| Konuyu açan
#17
van tahsilimi yaptığım şehirdir. güzel insanı vardır, ekmeklidir, konukseverdir, candan, samimi ve sıcakkanlı insanlardır.
ne ki, kahrolası terör bu güzel şehrimizin kimyasını bozdu, imajını yerle bir etti adeta.
Cenab-ı Mevlam bu ülkeye bir gün eskisi gibi yine barışı kısmet buyurursa ülkemizin en çok gelişmeye aday şehirlerinden biri olacağından kuşkum yok.
#18
Amin

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.