İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Donanım
  4. Diğer Bileşenler
Diğer Bileşenler

1600 Mhz Ram Çilesi!

ufon25.07.201311 cevap11.886 görüntüleme
#1
Üstadlarım,
Bize, 1333 mhz ram'i 1600 gibi gösterip satıyorlar galiba.O kadar araştırma yaptım, hiç kimse aldığı 1600 ram'i direk kullanamıyor.
Bende düştüm bu 1600 hilesine, adamlar 1600 yazıp sanki normal hızı gibi gösteriyorlar oysa bu değer overloclu haliymiş.
Sanırım bundan sonra ram alacak arkadaşlar iyi araştırıp almalı, 1333 kullanacakları ram'e 1600 mhz parası pek mantıklı değil belki ben yanılıyorum.

Kullandığım anakart, 2200(O.C )/2133(O.C )/2000(O.C )/1866(O.C )/1600/1066/1333 destekli yani, 1600 mhz o.c olmadan kullanabiliyorken neden 1333 mhz kullanıyor?.
Kullandığım işlemci özelliklerinde ise, bellek türleri 1333/1600 yazarken ben neden 1333 kullanmak zorunda kalıyorum, işte buna aklım ermiyor ve kandırılma hissi yaşıyorum.:)

Değerli üstadlar, bios içinde xmp profile seçeneği var orayı aktif edince ram 1600 mhz oluyor.Nedir bu xmp? ben geniş bilgi edinemedim ve bilmediğim için korkudan onu aktif edemiyorum.
O özelliği açsam bir sıkıntı olurmu? veya dram diye bir seçenek var orda ram hızları var ordan 1600 seçip kaydetsem nasıl olur?.Teşekkürler..
Cevaplar
Misafir
#4
ufon

Basin agrimaz diyemem, nedeni ise su: Bazi X79 anakartlarda xmp sorun cikarabiliyor.

Senin istedigin, almis oldugun ramleri 1600 MHZ hizinda kullanmak. Bios'a gir ve DRAM frekansini otomatikten olmasi gereken hiza ayarla.

Bu arada: CPU-Z programini indirip "memory" bölümünden ram frekansina göz atabilirsin. Resmini eklersen daha iyi olur :)
ufon Konuyu açan
#5
conviction dedi: ↑
@ufon

Basin agrimaz diyemem, nedeni ise su: Bazi X79 anakartlarda xmp sorun cikarabiliyor.

Senin istedigin, almis oldugun ramleri 1600 MHZ hizinda kullanmak. Bios'a gir ve DRAM frekansini otomatikten olmasi gereken hiza ayarla.

Bu arada: CPU-Z programini indirip "memory" bölümünden ram frekansina göz atabilirsin. Resmini eklersen daha iyi olur :)
Yardımın için minnettarım üstad, pc sıfır ve kafam ağrıyacaksa xmp kalsın.
Benim anakart, asus p8h61-m lx r2.0 dediğin x79 buna dahilmi bilmiyorum ve sistem sıfır olduğu için riske girmeyeyim.
Son olarak içim rahat etsin diye soracağım, dram'dan 1600 yapıp voltaj ve zamanlama ayarlarına dokunmadan kaydedip çıksam yeterli oluyormu?.
Misafir
#6
P8H61 ( H61 ) chipsete sahip. Kullanmis oldugun anakart X79 sinifina girmiyor. Ama, dedigim gibi xmp'ye ihtiyacin yok. Sadece bios ayarlarina girip DRAM frekansini manuel olarak ayarla. Tahmin ettigim kadari ile dual ram kullaniyorsun? Frekansi 800MHZ olarak ayarla.

CPU-Z'de memory bölümünün resmini eklersen fena olmaz. Böylece ram'in istedigin hizda calisip calismadigini görmüs oluruz.
ufon Konuyu açan
#7
Ram dual değil üstad, 4gb tek modül ve dram frekanzy bölümünden 1600 seçince cpu ve ram voltajı seçeneği çıkıyor zaten.
Ben sadece 1600 seçip diğer ayrıntıları oynamadan, speccy ile frekans hızına bakayım ve sonucu buraya yazarım şuan frekans 667 gözüküyor.
Şimdi biosa girip 1600 yapacağım sonucu yazarım.
Misafir
#8
ufon

Ayarlari yaptiktan sonra yaklasik 798-800 MHZ olarak göstermesi lazim.
ufon Konuyu açan
#9
Dediğin gibi üstad, sadece 1600 seçip save dedim ve söylediğin miktar çıktı işte resmi..Bu 2T nedir üstad?.

Misafir
#10
ufon CR ( Command Rate ) anlamina geliyor.

Bu ram'in zamanlama ayarlari ile alakali bir fonksiyon. Bazi bios ayarlarinda DRAM Timing Mode olarak gecer.

1T= Maksimum performans saglar ( 1GB daha fazla bant genisligine sahip ) ama, stabilite konusunda iyi degil.
2T= En iyi performansi ve stabilite'yi saglar.

Tabi bunlar almis oldugun ram ile alakali özellikler. Bios otomatik olarak 2T'yi secmisse öyle birak derim. Gördügüm kadariyla suan 1600MHZ olarak calisiyor :)
ufon Konuyu açan
#11
Conviction üstadım minnettarım, 2T olayını kendi otomatik seçti madem stabil öyle kalsın :) tekrar teşekkürler..
Misafir
#12
ufon

Rica ederim :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.

Reklam