Yurtdışından saat kılıf vb ürünler getirip gittigidiyor, sanalpazarım gibi sitelerde satmayı düşünüyorum fakat vergi ile ilgili sıkıntılar çıkıyor diye duydum vergi dairesine kayıt falan yaptırmam lazımmış bu doğru mu yardımcı olursanız sevinirim
İnternette ürün satmak
Cevaplar
Bu olayı bende merak ediyorum. Ben de düşünmüştüm bir aralar :)
Letgo ya da sahibindenden sat sıkıntı çıkmaz.
bilen yokmu hiç ?
Satarken letgo dan satabilirsiniz vergisiz ama bence asıl soru şu olmalı vergi vs vermeden ürünleriniz gümrükten elinize gelecek mi? Ben bir dönem takı piercing falan sipariş veriyordum yurt dışından 2-3 dolar falandı geliyordu arkadaşım aç gözlülük yapıp daha yüksek ürünler getirmeye çalışmıştı yarısı gümrükte kaldı :)
Şirket olmadığınız zaman gümrükten adeti yüksek ürün getirirseniz mallarınız gümrükte takılabilir. Bu yüzden bir şirketle anlaşıp ürünleri getirmeye çalışmanız daha mantıklı olacaktır.
Aşağıdaki linkten, Youtube üzerinde bu konularda güzel içerikler üreten, eğitim veren kanalın çalma listesine gidebilirsiniz. Detaylı olarak videolarda açıklama mevcut.
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=u-bH35Xlnhw&list=PLzVtiUNTVi1YrJnLqeOTxqqIeEvRGgern&index=9
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=u-bH35Xlnhw&list=PLzVtiUNTVi1YrJnLqeOTxqqIeEvRGgern&index=9
düzenlendi
Benim tavsiyem bu tür işlerle uğraşarak zaman kaybetmeye değmez :) Bir zaman ben de düşündüm dürüst olayım yapmak istedim Aliexpress den getirteyim satayım dedim hatta facebook da bir aliexpress grubunun moderatörüyüm sonradan zaman kaybı uğraşmaya değmez bir sorun çıksa onunla uğraşmam gerekecek falan dedim ve kendimi okuluma derslerime verdim birde youtube ve internet sitelerinden programlama çalışmaya başladım çünkü bu benim için son şans yani bir kez bu şansı kaybedersem bir daha kazanamam düşünerek hareket et son kararı sen ver :)
Ticaret işi kolay bir iş değil özellikle ülkemizde kargo fiyatlarıyla. Ben kimsenin 20TL'lik bir ürün için 7 - 8TL kargo ödemek isteyeceğini düşünmüyorum. Yurtdışından alacağın ürünlerde de 22 Dolar sınırının gelmesi ve belli bir sayıdan sonrası gümrükte yakalanması durumunda ticari iş olarak görecek. Sahibinden GET'li olarak satmazsan komisyon bedeli ödemezsin. Sermaye yoksa Allah kolaylık versin.
Gittigidiyor otomatik kdv kesmiyor. Orada belirtilen %10 kendisine komisyon alıyor bu bir gelir olduğu için GG kendi komisyonunun vergisini ödüyor. 100 TL ürün sattığın zaman 10 TL komisyon alırken buradan 1.53 TL KDV ödüyor devlete bunu belirtiyor. Ama sende kazanacağın için o 100 TL için ayrıca senin kendi adına resmi bir fatura kesmen gerekir. Ha kesmezsen dikkat çeker mi? Bu biraz uçuk bir soru. Ben senden ürün aldığım zaman faturası yok bunun der şikayet edersem başına açılmayan iş kalmaz. Kazancın var ve sürekli satış yapıyorsan vergi mükellefi olmak zorundasın. Ha Let Go gibi yerlerden elden satış yapabilirsin ama oradan da şikayet alma şansın var çünkü abonelik/ kullanıcı sözleşmesinde Let Go ikinci el uygulaması olarak geçiyor.
tehlikeli işler
Kısaca; sermayesi ve gücü olmayanların bu işlere girmesi macera...
Bir instagram sayfası yada letgo da sahibindende hesap aç. Aliexpressden ürün resimlerini al koy. Sipariş gelirse aliexpresse kendi adresini değil sipariş edenin adresini yaz. Senin elin değimiyecek yani ürüne. Ve aliexpressde öyle saat takı gibi ürünlerin genelde kargo parası olmaz. aliexpressde ürün 5 sende 10 kargo parası yok 5 tl kar. Ücertide artık ibanamı atarlar bilmem.
