İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Dizüstü Bilgisayarlar
  4. Bilgisayar Sorunları
Bilgisayar Sorunları

Fps Sorunu Yaşıyorum

Konu bilgisi

4cevap
3.282görüntüleme
05.2017açıldı
25.05.2017son cevap

#1
Arkadaşlar Dell Inspıron 7567 Model bir canavara sahibim fakat oyunlardan aldığım az FPS beni kuşkulandırıyor.Öncelikle Gtx 1050 Ti model ekran kartı, I7-700hq işlemci, 16 GB DDR4 2400 MHZ ram, 128 GB SSD ve 1 TB HDD mevcut.Fakat bu bilgisayarın alması gereken FPS değerinden daha az alıyorum.Örnek vermek gerekirse Lol de yaklaşık bu ekran kartına sahip diğer laptoplar ortalama 200 fps civarı alırken ben 120-160 arası alıyorum.Empire Total War gibi eski bir oyunda kasmalar yaşıyorum.Crysis 3, Call of Duty Modern Warfare 3 gibi oyunlarda da alması gereken FPS değerinden düşük alıyorum.Nedeni ne olabilir acaba? Orjinal Windows 10 kullanmıyorum KMSpico ile etkinleştirdim fakat Creators Update dahi mevcut.Bütün sürücülerim güncel.Ne yapsam işin içinden çıkamadım.Bir de şunu farkettim Laptop Youtube da yapılan testlerden daha fazla ısınıyor sanki.Acaba fabrika çıkışlı termal macun eksikliğinden kaynaklı ısınma sorunu FPS i etkiliyor olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevaplar
#2
Acaba fabrika çıkışlı termal macun eksikliğinden kaynaklı ısınma sorunu FPS i etkiliyor olabilir mi
Olabilir. Termal macunu yenilemenizi ve laptobun fanını temizlemenizi öneririm. Eğerki bu konuda bilginiz yoksa bilgisayarcıya temizlettirin.
Görkem Say Konuyu açan
#3
Olabilir. Termal macunu yenilemenizi ve laptobun fanını temizlemenizi öneririm. Eğerki bu konuda bilginiz yoksa bilgisayarcıya temizlettirin.
Hocam bilgisayar daha 1 aylık fanlar da sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama terma macun belki azdır diye düşündüm.
#4
Hocam bilgisayar daha 1 aylık fanlar da sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama terma macun belki azdır diye düşündüm.
Cihazın garantisi vardır diye düşünüyorum.
Servise gönderin bence.
Bu arada garantisi devam eden laptobunuzun kapağını açmanızı önermem. Bu gibi sebeplerden garantiniz sonlandırılabilir belki. Yine de laptobun kapağını açıp içini kontrol edecek ve termal macununu yenileyecekseniz garanti dışı kalıp kalmayacağını servisine sorun.
#5
Demin GTA SA sıkıntı yaşayan arkadaşa bir şeyler yazmıştım belki atladığın bir durum vardır forumdan ilk sayfada görebilirsin,

ayrıca şöyle bir durum var o pc ile youtube da illa biri inlemiştir kaç fps alıyorlar karşılaştır.

arada bariz fark yok ise genelde laptop ekranları 50 iyi makinalarda 60 hertz olur tepki süreleri de en düşük oda en üst düzey oyuncu makinalarında 5ms falan oluyor, standart notebooklarda bu tepsi süresi daha yukarıda piyasada 3000TL satılan makinaların çoğu 8ms

Özetle fps 'i engelleyen monitör yani laptop ekranı olabilir

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.

Reklam