Benim piyasaya girmiş olmam, ne olacak. :D
Son 2 ayda 500 TL civarı yatırdım, her gün eriyişine şahit oluyorum.
Ana sebep ne biliyor musun ?
Bitcoin nasıl işler ?İlk sormamız gereken soru bu. Karşı taraftan veri alırsın, bilgisayarın o veriyi işler, madencilik dediğimiz olay budur. Para gönderen kişi kimliğini belli etmek istemediği için şifrelenmiş bir para birimi yarattı.
Peki niye bu bitcoin madenciliği sistemini çıkardılar ?Bitcoin'in ne olduğunu bilen yok. Belki bir araştırma, belki bir şifre kırma yada başka bir şey. Madenciliğin ne olduğunu bilenin olduğunu sanmıyorum. Ama şunu biliyorum, madencilik epey makine gücü istiyor. Bu kadar güçlü donanım satın almayı bırak, sürekli yenilemesi, bozulanları değiştirmesi, bakımı, masraflı ve uğraşlı olur. Adamlar bunu para karşılığında başka insanlara yaptırıyorlar. Donanım masrafı, elektrik masrafı, hiçbirini ödemiyorlar böylece.
Peki bence neden düştü ?Belli değil mi ? Çok fazla donanım alan oldu. Böyle olacağı belliydi. Zaten bir kere girdiler işe. Mecbur paralarını çıkaracaklar, böyle daha az kazanca da razı olacaklar. Geri dönmek için geç. Başta donanım almayı, sektöre girmeyi teşvik etmek için bir anda fiyatları çok yükselttiler, şimdi talep arttığı gibi fiyatı düştü. Bitcoin fiyatının neye göre belirlendiği hakkında bir bilgisi olan varsa bilmek isterim ?