Son bir aydır youtube hızından oldukça şikayetçiyim. Videolar 360p, 240p hatta zaman zaman 144p oluyor. Tüm tarayıcılarda aynı sıkıntı var. Ancak Opera VPN ile 720p'yi çoğu zaman açıyor. Sizce bunun nedeni nedir? Ttnet muslukları kısıyor ama bu kadar da kısmıyordu eskiden. VPN nasıl oluyor da etkilenmiyor bu durumdan?
Youtube & Hız & VPN
Konu bilgisi
13cevap
1.408görüntüleme
05.2018açıldı
04.05.2018son cevap
Cevaplar
Ortalama hızınız kaç? Kotanız varmı?Emir Timur dedi: ↑Son bir aydır youtube hızından oldukça şikayetçiyim. Videolar 360p, 240p hatta zaman zaman 144p oluyor. Tüm tarayıcılarda aynı sıkıntı var. Ancak Opera VPN ile 720p'yi çoğu zaman açıyor. Sizce bunun nedeni nedir? Ttnet muslukları kısıyor ama bu kadar da kısmıyordu eskiden. VPN nasıl oluyor da etkilenmiyor bu durumdan?
Kota yok, ortalama hız 830 KB/s AKN'yi henüz aşmadım.
Sofya hatlarının yoğunluğundan kaynaklanıyor herhangi bir kısma yok onun için pekte yapılabilecek birşey yok tek çare vpn.
Herkes benim kadar çok etkilenmiyordur herhalde o zaman.Sofya hatlarının yoğunluğundan kaynaklanıyor herhangi bir kısma yok onun için pekte yapılabilecek birşey yok tek çare vpn.
830 KB/s'de 720p video izlemek hızı oldukça düşürecektir. Yoğun kullanımda hızınız düşer. 720P için ideal hızınız minimum 1mb olmaki youtube 720p'ye kendi otomatik ayarlasın ve daha hızlı yüklensin.Emir Timur dedi: ↑Kota yok, ortalama hız 830 KB/s AKN'yi henüz aşmadım.
Benimde internet hızım maksimum 2mb/s yoğun kullanımda düşüyor.
100 mbit ile izliyemiyorum.Emir Timur dedi: ↑Herkes benim kadar çok etkilenmiyordur herhalde o zaman.
Eskiden AKN'yi aştığımda, 400-500 KB/s hızda hiç duraksamadan izleyebiliyordum.Death Mark dedi: ↑830 KB/s'de 720p video izlemek hızı oldukça düşürecektir. Yoğun kullanımda hızınız düşer. 720P için ideal hızınız minimum 1mb olmaki youtube 720p'ye kendi otomatik ayarlasın ve daha hızlı yüklensin.
Benimde internet hızım maksimum 2mb/s yoğun kullanımda düşüyor.
Daha çok o bölgedeki hat kullanıcılarına göre internetin pingi düşüp yükseliyor.Emir Timur dedi: ↑Eskiden AKN'yi aştığımda, 400-500 KB/s hızda hiç duraksamadan izleyebiliyordum.
Opera VPN'de kapanacağına göre ille de bir ücretli VPN servisi mi satın almamız gerekiyor?
Başka bir internet sağlayacağısına abone olabilir veya kaliteli VPN servislerini arayabilirsin. Ya da herkesin girmeyeceği saatlerde kullanıp yüksek hızdan faydalanabilirsin. Çünkü çevrende ne çok kullanıcı interneti kullanıyorsa varsa firmanın verdiği internetin pingi yükseliveriyor.
Youtube ve bazı video barındırma sitelerinde önceden bende de sorun vardı; uzun bir süredir Norton DNS'lerini kullanıyorum. İstersen bir dene.
199.85.126.10
199.85.127.10
Windows PC'de yapılandırma için bkz.
199.85.126.10
199.85.127.10
Windows PC'de yapılandırma için bkz.
VPN'nin etkilenmemesinin nedeni senin aslında veriyi youtube sunucusundan değil VPN sunucusundan çekiyor olman. VPN sunucun youtubedan çekip sana veriyor.
Doğru, onu hiç düşünmeden yazdım. :)__kadıköyRAP__ dedi: ↑VPN'nin etkilenmemesinin nedeni senin aslında veriyi youtube sunucusundan değil VPN sunucusundan çekiyor olman. VPN sunucun youtubedan çekip sana veriyor.