İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Bilgisayar
  4. Sunucular
Sunucular

evde web server kurma

eminonder28.06.20186 cevap5.581 görüntüleme
2018'den beri9 mesaj
#1
Sa. byler ben şimdi pc yi kompler server yapsam yani win silsem ve contos veya başa bir linux dağıtımı kursam bunu mesela atıyom ubuntu kurdum bunu server yapsam centos web panel kursam bana local bir ip veriyo yani ben başa bir modemden ve başka bir pc den o ip e erişemiyorum server i nasıl sanal yapa bilirim.

Yani
bir pc toplayıp veya server yapa bileceğim bir ciğaz alsam cpanel/WHM veya plesk/odin gibi panel kurup whmcs ye bağlayıp hosting satmak için
nasıl bir sistem toplamalıyım
hangi tür yazılımlar kulanmalıym
pc server yaparsam bana local ip veriyor bunu nasıl sanal bulut bir ip yaparım
Cevaplar
eminonder Konuyu açan
2018'den beri9 mesaj
#2
cevap verecek yokmu
2018'den beri131 mesaj
#3
Hocam şimdi webserver kurmak maliyetli bir iştir. Bunun için on binlerce dolarlık yatırım gerekir. Gerekli işlemleri yaparsanız kendi sitenize yetecek bir web server oluşturabilirsiniz belki ancak bunun da masrafı fazla olur. Öncelikle çok yüksek hızlı internet bağlantısı gerekir ayrıca bu elektrik faturanıza da yansır. Size tavsiyem bunu kurmak yerine güvenilir bir server sitesinden sunucu almanızdır.
eminonder Konuyu açan
2018'den beri9 mesaj
#4
Hocam şimdi webserver kurmak maliyetli bir iştir. Bunun için on binlerce dolarlık yatırım gerekir. Gerekli işlemleri yaparsanız kendi sitenize yetecek bir web server oluşturabilirsiniz belki ancak bunun da masrafı fazla olur. Öncelikle çok yüksek hızlı internet bağlantısı gerekir ayrıca bu elektrik faturanıza da yansır. Size tavsiyem bunu kurmak yerine güvenilir bir server sitesinden sunucu almanızdır.
Yanıtınız için teşekür ederim. Maliyeti ne olur mesela
2018'den beri131 mesaj
#5
Yanıtınız için teşekür ederim. Maliyeti ne olur mesela
Tam olarak bir fiyat çıkaramasam da çok cevabı umarım yeterli olur :D
2017'den beri6.936 mesaj
#6
silindi (4605830)
düzenlendi
2016'den beri363 mesaj
#7
Hadi düzgün cevap yazayım alanım gelmişken :)

Server nedir öncelikle bunu irdelemek lazım.

Server / Sunucu gelişmiş bilgisayar gibi gözüksede aslında tamamen iş yükünü kaldırabilecek ve kararlılık için tasarlanmış elemanların toplamış bir biçimidir ve genellikle bütün serverların her yeri hotswap özelliğine sahiptir.

Bir bilgisayarı server olarak kullanmak peki ne kadar mantıklı. şöyle iza edeyim ipsiz ben nasılsa yüzme biliyorum diyip kuyuya inmek dir

web server sadece yada hosting sadece server'ı aç port aç girsin şeklinde değil öncelikle firewall dan ve ıds kurallarından geçtikten sonra işlerin yürümesi şeklinde ilerler ve bunun için orta segment yada başlangıç seviyesi firewall a ve analyzer a ihtiyacınız vardır ben açıkcası şunu yapıyorum.

2.el bir hp dl 380 g8
2.el bir fortigate 110c
2.el bir fortianalyzer
forti lisansı (yıllık)
hp switch
yönetim paneli lisansı ( başlangıç için ama vestacp öneririm)
birazcık sfp+ kablo ve cat 6 kablo
bunlar hafif orta seviye ürünlerdir ( server hariç server profesyonel eğer maddi olarak yetişmezse 380 bin g5 i iyidir)

bunlar için ayrı internet önerim Türknet metro aylık uygun bir fiyata 5/5 yada 10/10 alabilirsin yada direk Türknet vdsl

peki ben bunları neden tutuyorum öncelikle hobi ve geliştirme yaptığım için tutuyorum ve üzgünüm ama fazlasıyla yetiyor diyemeceğim yetiyor demekle yetineceğim herşey dışarıdan durduğu gibi basit değil malesef bir emek ve bir maddi imkan lazım..

Best Regards...

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.