2013 den beri kullandığım i7 3770 3.4 ghz işlemcim var ve rx570 takacağım bu yaz ve bir anakart .i7 3770 iyi bir işlemci diyorlar eski olmasına rağmen ama 7-8 yıllık olduğu için sıkıntı olurmu ?
İ7 3770 ve Rx570
Cevaplar
RX 570 ,3770 e hafif kalır.
Olmaz
Peki ne olmalı ekran kartı ve anakart?
Bütçe ne kadar düşünüyorsun, ikinci el daha güçlü bir kart da düşünebilirsin...?Ahmet Eren OZD dedi: ↑2013 den beri kullandığım i7 3770 3.4 ghz işlemcim var ve rx570 takacağım bu yaz ve bir anakart .i7 3770 iyi bir işlemci diyorlar eski olmasına rağmen ama 7-8 yıllık olduğu için sıkıntı olurmu ?
1500 tl civarı anakart ve ekran kartına vereceğim fiyat
AnAKRTIN nedir ki, neden değiştirmek istiyorsun? Sistem tam olarak nedir, ssd var mı sistemde?Ahmet Eren OZD dedi: ↑1500 tl civarı anakart ve ekran kartına vereceğim fiyat
Anakartımda işlemciyle yaşıt ssd sistemde yok ama 1 GB harddisk var ama 120 veya 240 GB ssd de düşünüyorum
1 tb demek istedin galiba, sen sistemin tüm parçalarını yaz bi, daha iyi değerlendiririz.Ahmet Eren OZD dedi: ↑Anakartımda işlemciyle yaşıt ssd sistemde yok ama 1 GB harddisk var ama 120 veya 240 GB ssd de düşünüyorum
Evet 1 tb harddisk var. Sistem özelliklerimi yarına daha net bir şekilde yazarım ilginiz için teşekkürler bu arada 8 GB de RAM var
RX 590 bile besler o işlemci. Yeni çıkan RX 5500 XT de düşünülebilir. Ama bütçe sıkıntı oluyor sanırım.
Evet bütçe en fazla 2 bin tl
Monitör de önemli hemen en yüksek ekran kartı alıp taksak bile zevki çıkmaz... Önemli olan ihtiyacımız olanı seçebilmek.
75 hz Philips bi monitörüm var yeterlimidir?
model özelliklerine bakmak gerek, full hd galiba?Ahmet Eren OZD dedi: ↑75 hz Philips bi monitörüm var yeterlimidir?
1920x1080 max çözünürlük yeterli midir?
Evet, o ekran kartından faydalanabilmek için en azından 1920*1080 olması gereklidir zaten...Ahmet Eren OZD dedi: ↑1920x1080 max çözünürlük yeterli midir?
Peki bunların sonucunda önereceğiniz ekran kartı nedir ?
Sistemini yarın tam olarak bi yaz sonra bakalım.Ahmet Eren OZD dedi: ↑Peki bunların sonucunda önereceğiniz ekran kartı nedir ?
İlginiz için teşekkür ederim iyi akşamlar yarına görüşürüz...
rx590 ve 480 gb ssd alabilirsiniz aslında. Tabi rx590'nın 250w güç çeken bir canavar olduğunu unutmamak lazım en azından 550w bir psu ile kullanmak lazım.Ahmet Eren OZD dedi: ↑Peki bunların sonucunda önereceğiniz ekran kartı nedir ?
düzenlendi
RX 590 in TDP değeri 175 değil miydi ?rx590 ve 480 gb ssd alabilirsiniz aslında. Tabi rx590'nın 250w güç çeken bir canavar olduğunu unutmamak lazım en azından 550w bir psu ile kullanmak lazım.
Sanırım modelinden modeline değişiyor bir sitede 225 yazıyor diğerinde 220 bir sitede daha 250 yazdığını gördüm ilginç :D Sonuç olarak riske girmeye gerek yok 550w üstü olması iyi olur :blush: Sanırım 175 kartın oem halinin değeri üreticiler gazlamışlar biraz.Emir Aydın dedi: ↑RX 590 in TDP değeri 175 değil miydi ?
i7 3770 hala taş gibi bir işlemci. GTX 1070 vs. o ekran kartlarını besleyecek kadar iyi bir işlemci. Gönül rahatlığı ile GTX 1070'e kadar ekran kartı tercihinizi yapabilirsiniz.
Peki ddr3 8 GB RAM yetermi yoksa ddr4 almam lazımmı?
anakartını öğrenmek ve ramlerin 2*4 şeklinde mi yoksa tek kanal 8gb mı bunuda öğrenmek iyi olur.Ahmet Eren OZD dedi: ↑Peki ddr3 8 GB RAM yetermi yoksa ddr4 almam lazımmı?
Tek ve çift kanalın farkı ne ki ?
çift kanal daha hızlı çalışır ama sizde tek 8 varsa aynı ramden bi tane daha alarak 2*8 yapmak daha kolay (tabi anakart destekliyorsa) veya 4 tane ram yuvanız varsa 4*4 de yapılabilir bunu anakarta bakıp söylemek lazım açıkcası 2*4 ise ve ekstra ram için yer yoksa şu anlık 8gb 'da bırakmak en iyisi.Ahmet Eren OZD dedi: ↑Tek ve çift kanalın farkı ne ki ?
Banada kalsa 8 ideal anan ddr3 sıkıntı yaparmı
İşlemcim:i7 3770 3.4 ghz Anakart:PEGATRON IPXSB-H61 Ram:8 GB ddr3 RAM Ekran kartım: Amd radeon HD 6510 Series 7 senelik bir bilgisayar oyunlarda en düşük ayarlar oynuyorum cs go gibi bu yüzden ekran kartını ve anakartı değişmek istiyorum Monitör : Philips 75 hz 1080 p monitör. Sistemim bunlar şimdi önerilerinizi bekliyorum
İşlemcim:i7 3770 3.4 ghz Anakart:PEGATRON IPXSB-H61 Ram:8 GB ddr3 RAM Ekran kartım: Amd radeon HD 6510 Series 7 senelik bir bilgisayar oyunlarda en düşük ayarlar oynuyorum cs go gibi bu yüzden ekran kartını ve anakartı değişmek istiyorum Monitör : Philips 75 hz 1080 p monitör. Sistemim bunlar şimdi önerilerinizi bekliyorum
düzenlendi
