Suç duyurusunda bulunduk babam ilgilendi savcıyla konuşurken odaya almadılar.
Savcılık aşaması soruşturma aşaması oluyor. Savcılık suçu ve şüphelileri araştırıyor ve ilgili kurumlara talimatlar veriyor ve bilgi talep ediyor. Eğer şüpheliyi tespit edemezse KOVUŞTURMA aşamasına geçmiyor. Olay orada kapanıyor. Kovuşturma yani mahkeme aşamasına geçmediği için mahkeme masrafı da olmaz. Siz şüphelilerin tespit edilemediğine dair tebligat gelir. Galiba bu durumda KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR bir karar oluyordu bu.
Kovuşturma aşaması mahkeme aşaması oluyor. Eğer savcılık şüpheliyi tespit ederse mahkemeye dava açıyor. Zaten dolandırıcılık takibi şikayete bağlı suç değil, kamu davası. Yani siz davadan çekilseniz bile devlet dolandırıcının yakasını bırakmıyor. Hapis cezası var çünkü.
Ama sizin paranızı almak için ayrı bir dava daha açmanız gerekiyor mu, onu bilmiyorum.
Davayı kaybeden taraf mahkeme ve avukat masraflarını ödüyor. Ama ortada suç olduğu için sizin davayı kaybedeceğinizi sanmam.