Merhaba arkadaşlar RTX 3080 E.kartı almaya karar verdim bu kartı sorunsuz bir şekilde besleyebilecek en ucuz AMD işemci nedir? Çok çok ufak bir darboğaz olabilir sorun olmaz
RTX 3080 için işlemci
Cevaplar
Sanırım 3700X olmalı.
O ekran kartına amd işlemci almazdım :) çünkü az da olsa oyunda intel önde. Yani İntel 10700 minimum alırdım. Amd tarafında 3700x alırdım. Ha 3600 ya da 10400 de alınabilir oyunda çok büyük farklar yok bu işlemciler arasında ama Ekran kartın extra ağır sikletse işlemcin de ortanın biraz üstünde olması daha yakışıklı olur :)
Çok ufak dar boğaz ile 3700x sanırım. AMD tarafında RTX 3000 serisi için 4. nesilleri beklenmesi gerek diye düşünüyorum.
İntel tarafında da 10700K sanırsam.
İntel tarafında da 10700K sanırsam.
Ne zaman çıkacağına dair bir sızıntı vs var mı?Yusuf ÇALIŞ dedi: ↑Çok ufak dar boğaz ile 3700x sanırım. AMD tarafında RTX 3000 serisi için 4. nesilleri beklenmesi gerek diye düşünüyorum.
İntel tarafında da 10700K sanırsam.
2080 Ti den bile daha güçlü bi e.kartı için AMD işlemci tavsiye etmeyin,derim. 2080 Ti bile,bu kadar fps farkı oluyorken ,3000 serisinde ,daha da fazla fark açılacaktır.İntelin 10.nesil işlemcilerini tavsiye ederim.
Alıntıdır. gamersnexus.net.

Alıntıdır. gamersnexus.net.

Amd'ye verilen paraya yazik, intel alin
yeni çıkacak olan amd işlemcileri beklemeli mi yoksa 3700x yeter mi?Sanırım 3700X olmalı.
Anakartım amd uyumlu ama ve sadece oyun oynamıyorum rander 3D tasarımlar vs2080 Ti den bile daha güçlü bi e.kartı için AMD işlemci tavsiye etmeyin,derim. 2080 Ti bile,bu kadar fps farkı oluyorken ,3000 serisinde ,daha da fazla fark açılacaktır.İntelin 10.nesil işlemcilerini tavsiye ederim.
Alıntıdır. gamersnexus.net.
4.nesil AMD Ryzen'leri beklemek daha doğru. :)yeni çıkacak olan amd işlemcileri beklemeli mi yoksa 3700x yeter mi?
Oynasam bile cs go, lol ve cod serisi dışında oynamayacağımAnakartım amd uyumlu ama ve sadece oyun oynamıyorum rander 3D tasarımlar vs
Tahmini olarak ne zaman çıkar acaba4.nesil AMD Ryzen'leri beklemek daha doğru. :)
3700x bile darbağoz yapıyor siz düşünün yeni anakart alamazmsınız
Bu yıl sonu ya da 2021 başı çıkması bekleniyor diye biliyorum.Oynasam bile cs go, lol ve cod serisi dışında oynamayacağım
Tahmini olarak ne zaman çıkar acaba
8 ekimde tanıtılacak aralık gibide gelir o zamana kadar rtx 3000 de ülkeye gelmiş olur.Bu yıl sonu ya da 2021 başı çıkması bekleniyor diye biliyorum.
Anakartı güncelleyeli 3 veya 4 gün oluyor :)ugureryavuz dedi: ↑3700x bile darbağoz yapıyor siz düşünün yeni anakart alamazmsınız
Yanlışım yoksa itıpyada rtx 3000 çıktığı gün stoklarda olacak şu an sitesinde var8 ekimde tanıtılacak aralık gibide gelir o zamana kadar rtx 3000 de ülkeye gelmiş olur.
siz bilirsiniz ama rtx 3000 serisi çok güçlü bence amd 4000 serisi de çok güçlü olucak beklerseniz sizin için daha faydalı olur.Anakartı güncelleyeli 3 veya 4 gün oluyor :)
Yanlışım yoksa itıpyada rtx 3000 çıktığı gün stoklarda olacak şu an sitesinde var
Ryzen 4000 series i bekle.Büyük ihtimalle ucuz olacaklar.Ryzen 7 4.nesil bir işlemci alırsın o zaman.
Hocam ben olsam i7 10700K alırdım RTX3000 serisi için.
i9 :D
Galiba ekran kartına para yatırınca işlemciye para kalmamış.Hocam ben olsam i7 10700K alırdım RTX3000 serisi için.
Bence mantıksız hocam. Eşdeğer güçte birbiri ile stabil çalışan iki bileşen almak daha mantıklı geliyor.Galiba ekran kartına para yatırınca işlemciye para kalmamış.
bencede.Ryzen 4000 series i bekle.Büyük ihtimalle ucuz olacaklar.Ryzen 7 4.nesil bir işlemci alırsın o zaman.
Kart ne getirir, performansı nasıl olur bilinmez ama şu anki kartın değerlerini göz önünde bulundurduğumda sadece oyun için 3080 almak mantıklı gelmiyor bana. 3070 her şeye yetecek seviyede amaç sadece oyunsa.
Fazla bile. :)Kart ne getirir, performansı nasıl olur bilinmez ama şu anki kartın değerlerini göz önünde bulundurduğumda sadece oyun için 3080 almak mantıklı gelmiyor bana. 3070 her şeye yetecek seviyede amaç sadece oyunsa.
ekran kartını 3080 alıp, işlemci olarak en ucuz işlemciyi almak mı?
allahım sen sabır ver ?♂️
allahım sen sabır ver ?♂️
Sonuç ortada