İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. SDN Konu Dışı
  4. Konu Dışı
Konu Dışı

Zürafa Boyunlu Kadınlar

a4tech26.12.200811 cevap15.545 görüntüleme
#1
Birmanya`nın Zürafa Boyunlu Kadınları

Dünyanın en uzun boyunlu kadınları, Avrupalı araştırmacıların taktığı adla 'Zürafa kadınlar' Birmanya'da da yaşamaktalar.



Zürafa kadınların köyünde gün boyu ot karışımı çiğneniyor. Bu karışım, uyarıcı ve uyuşturucu. Dişetlerini tahriş ettiği için çoğunun dişleri dökülmüş. Ağızlarındaki kırmızılık, çiğnedikleri ottan kaynaklanıyor. Reçine de çiğneniyor ve onun da uyuşturucu etkisi var.



Boyundaki halkalar 6'lı 3 parça. İlk parça 5-8 yaşları arasında takılıyor. Çenenin altına konulan destek sürtünmeyi önlüyor.



Bu dağ köyünde Çin takvimi kullanılıyor. Çin takviminde yılllar hayvan adları ile anılıyor. Bu halkaları sadece ejderha yılında doğan kadınlar takabiliyor. Bu eski geleneğin kökenine dair rivayet muhtelif.



Birmanya, köylü bir ülke. Nüfusun 3/4'ü köylerde yaşıyor. Resmi dil Birmanca ama 100'ü aşkın yerli dil konuşuluyor. Zürafa kadınların dili Kavence. Köylerin hiçbirinde elektrik yok. Tabii televizyon da radyo da yok. Elektriğin icadından önce nasıl yaşanıyorsa hâlâ öyle yaşıyor köylüler. Misafirlik başlıca eğlence. İnsan ilişkileri çok sıcak ve yakın.



Köy geceleri misafir ağırlıyarak, bir arada çeşitli oyunlar oynayarak geçiyor.



Tipik bir aile yapıları var. Halkalar Zürafa kadınların yaşamına hiçbir kısıtlama getirmiyor. Sadece hareketleri çok ağır ve dikkatli olmak zorunda. Topluluklarında ayrıcalıklı, saygın bir yerleri var. Kendileri de kutsallık taşıdıkları inancında. Eşlerinden başkası ile sevişmenin cezası boyunlarındaki halkaların, destekleyici bir önlem almadan çıkarılması. Tahta üzerinde yatıyorlar.



Şaşırtıcı ama, halkalarla ne boy ne boyun uzuyor. Biçimdeki değişiklik nedeniyle uzamış görünüyor sadece.

Tıp çevresi boyun uzamalarının mümkün olmadığını, sadece omuzların aşağı itilmiş olduğunu belirtiyor. Bu dağlık bölgedeki çeşitli köylerde toplam 500 halkalı kadın yaşıyor.

http://frm.ekshi.net/birmanya%60nin.zurafa.boyunlu.kadinlari.12294.html
Cevaplar
#2
yaaa varya kendilerine eziyetten işkenceden başka hiç bi şey deil bu yaptıkları :(
#3
Abi Coq Fena bisi Ya :S
#4
insanlar...
#5
Rabbim akıl dağıtırken bunlar piknik yapıyodu heralde
crewd0x
#6
Maşallah :D
#7
görmüştüm daha önceden bunları.çok çok ilginç bi şey
freewill
#8
bende bi belgeslede görmüştüm 1 den fazla halkayı çıkarırsanız boyunları kırılarak anında ölüyorlarmış
#9
daha öncede görmüştüm ... çok ilginç yaaa
#10
Estetik olduğunu düşünüyorlar sanırım ya da gelenek.
#11
freewill dedi: ↑
bende bi belgeslede görmüştüm 1 den fazla halkayı çıkarırsanız boyunları kırılarak anında ölüyorlarmış
Bunu duymamıştım çok ilginç
#12
açıkcası ben bişey merak ediyorum. Şimdi bunlar böle takıyorlar pekiii yatarkende mi ??? ve hiç çıkartılmış hali yok mu ??? acaba ?? :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.