Linux kurdum ne müzik dinleyebildim,ne film seyredebildim,ne oyun oynayabildim nede istediğim programları kullanabildim.Tamam bazı programlar var linuxta windows uygulamalarını çalıştırmak için ama uğraşmaya değmez. Sadece virüsler için linux kullanmam yeter demiş ben windows kullanıyorum ve antivirüs programınıda bazen siliyorum pc ye de bişey olmuyor abartmayın şu virüs olayını bu kadar.
oyun oynamak için windows, geri kalan herşey için linux (tabe bu windows daha üstün daha gelişmiş fln die bişi göstermes, tamamen oyun üreticileriyle alakalı bişey. adamlar oyunu linux uyumlu yapsalardı aynı linux aynı windowsdan daha mı üstün olacaktı? :D)
öncelikle hangi linuxü kurdun? ses kartını kurdun mu? ekran kartını kurdun mu? donanımları kurdun mu? kendi beceriksizliğinden başka bişi değil yazdığın :D windows uygulamalarını çalıştıramadım demişsin, illa windows uygulaması istiyosan linuxde işin ne? ayrıca windows programlarının her alternatifi linuxde mevcut. virüs konusunda sana ne desem boş, anlatılmaz yaşanır bi durum. bi musibet bin nasihatten iyidir, zamanla anlarsın.
linuxün bi + özelliğini de ben yazam :D linux diske veri yazarken windows gibi rasgele disk kümelerine yazmas, sırayla yazar ki bu da ne yaparsanız yapı neden windowsun zamanla hantallaştığının cevabıdır. sonra yok defragdı yok diskeeper dı yok auslogics daha ii bi de şunu deniyim bi de bu bi de o fln fln dönüp duruyonuz :D
windowsu bilene bilgisayar bilir denir, linux bilene bilgisayardan anlar denir :D anlayana...
###
biras da konuyla alakalı yasam :D
linuxle ilk tecrübe için pardus iyi bir seçenek olabilir. daha sonrasında alternatif çok :D bnm tercihim ubuntudan yana. pardus çok çocuksu bişi gbi duruyo ne o cicili bicili simgeler resimler renkler :P zevk meselesi tabi :D