Şuan da zaten karanlık madde evrenin büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor hocam. Karanlık enerji evrenin yüzde 73 ü karanlık madde yüzde 23 ü ve görünen evren ise yüzde 4 ünü oluşturuyor :D Anti madde ve anti zamanın oluştuğunu ve anti atom diye birşey olduğunu duymuştum tam bir bilgiye sahip değilim.Evren genişledikçe madde seyreliyor. Biz maddeye varlık diyelim. Bu durumda yokluk varlıktan çok daha fazla oluyor. Ve, sonunda yokluk varlığın çok fazla üstünde olduğunda varlığı da yok ediyor. Yokluğun diğer adı: Karanlık madde veya Anti madde. Fark aşırı orantısız olunca anti madde maddeyi yok ediyor. (Kendine çeviriyor)
@phanmetal Hocam karanlık madde ve karanlık enerji ile ilgili tam bilgilere sahip değiliz. Büyük ihtimalle bilimde büyük anlamda değişiklikler olacak :D
"Evrenin yüzde 73 ü daha da gizemli bir şey olan ve 1990 ların sonlarına kadar varlığından bile haberimiz olmayan karanlık enerjiden oluşmaktadır. Gök bilimciler evrenin yalnızca genişlemeye devam etmediğini,fakat şaşırtıcı bir şekilde giderek daha da hızlandığını keşfettiklerinde,tek açıklama karanlık enerjiydi.
Bu hızlanmanın yakıtı olan enerjinin kaynağını halen bilmiyoruz. Bu yeni bir enerji alanı mı,yoksa evrenin bir özelliği mi ? Ya da fiziğin ve yer çekiminin temel özelliklerini yanlış mı biliyoruz ? Yoksa karanlık enerji,evreni çözebilmek için fizikçilerin,fizik kanunlarını baştan yazmalarına mı neden olacak ? Bildiğimiz tek şey evrenin hayal edebildiğimizden çok daha tuhaf olduğudur."
National Geographic Kids Uzay Ansiklopedisi Güneş Sistemi ve Ötesinin Bir Turu( Yazar : David A. Aguilar) adlı kitabın Bildiklerimiz kategorisindeki kayıp evren bölümünden yani sayfa 12 den bir alıntıdır
@phanmetal
düzenlendi