D diskim dün kayboldu bilgisayarı kapa aç yapınca gelir dedim ancak gelmedi aygıt yöneticisi ve bilgisayar yönetimindede görünmüyor Sizce sorun Mekanik Temassızlık gibi bir şey midir?
D Disk hiçbir yerde görünmüyor
Konu bilgisi
7cevap
1.284görüntüleme
01.2025açıldı
28.01.2025son cevap
Cevaplar
Lütfen yazacağım komutları "CMD (Komut İstemi)" penceresine girip ekran görüntüsü atabilir misin?
İlk komutlar:
diskpart (Bu koddan sonra yönetici onayı istenirse Evet'i seç.)
list disk
İlk komutlar:
diskpart (Bu koddan sonra yönetici onayı istenirse Evet'i seç.)
list disk
Böyle Oldu Dün bitane 450 gblık harddiskim vardı simdi ise sadece ssdyi gösteriyorhasanmerkit dedi: ↑Lütfen yazacağım komutları "CMD (Komut İstemi)" penceresine girip ekran görüntüsü atabilir misin?
İlk komutlar:
diskpart (Bu koddan sonra yönetici onayı istenirse Evet'i seç.)
list disk
Tek bir fiziksel disk var. Şimdi bu ekranda bunu yaz:
sel disk 0
list partition
Ardından ekran görüntüsü at.
sel disk 0
list partition
Ardından ekran görüntüsü at.
hasanmerkit dedi: ↑Tek bir fiziksel disk var. Şimdi bu ekranda bunu yaz:
sel disk 0
list partition
Ardından ekran görüntüsü at.

Tamam, bu bölümlerin de tek partition olduğunu görerek emin olduk. Diskin bir tanesi direk görünmüyor. Fiziksel bir arıza var. Cihazını kapatıp kasayı aç ve kabloları çıkarıp tekrar takmayı dene. Ardından diskler BIOS/UEFI'de görünüp görünmediğini kontrol et. Umarım diskin bozulmamıştır.
harddiskin bozulup bozulmadığını nereden anlayabilirim?hasanmerkit dedi: ↑Tamam, bu bölümlerin de tek partition olduğunu görerek emin olduk. Diskin bir tanesi direk görünmüyor. Fiziksel bir arıza var. Cihazını kapatıp kasayı aç ve kabloları çıkarıp tekrar takmayı dene. Ardından diskler BIOS/UEFI'de görünüp görünmediğini kontrol et. Umarım diskin bozulmamıştır.
Diskin takılı olduğundan emin isen ve BIOS ekranında da gözükmüyorsa bozulmuştur. Bir ufak şansla farklı cihazda denemelisin.harddiskin bozulup bozulmadığını nereden anlayabilirim?