İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. İşletim Sistemleri
  4. Diğer Windows Sürümleri
Diğer Windows Sürümleri

Kubuntu'ya Pardus Pençesi!

MeLankoLia01.06.20099 cevap2.581 görüntüleme

Kubuntu mu? Pardus mu? Windows 7 mi? Windows 95 v 98 mi?

Ubuntu4 · %21
Pardus6 · %32
Windows 77 · %37
Windows 95 ve 98 :)2 · %11

19 kişi oy verdi

2008'den beri2.220 mesaj
#1


Kubuntu "Miyav" Dedi


Geçtiğimiz günlerde Ubuntu Developer Summit'de Pardus yönetim araçlarının Kubuntu'nun yeni sürümünde kullanılması konusunda son derece ilginç gelişmeler yaşandı.
Freenode sunucularında bulunan #pardus-devel (pardus-geliştirici) sohbet kanalına giren Kubuntu geliştiricisi Martin Böhm, Pardus 2008'in KDE4 ile gelip gelmeyeceğini ve Pardus araçlarının KDE4 ile uyumluluğu ve Qt4'e port edilip edilmeyeceği konusunda bilgi istedi.

Geliştiricimiz Eren Türkay ile iletişime geçen Martin Böhm'ün ardından tam zamanlı Kubuntu geliştiricisi olan Jonathan Riddell da COMAR ve PiSi hakkında bilgi aldı. 2008 ile gelecek olan Policy Kit / DBus entegrasyonu hakkında da bilgi alan Ubuntu geliştiricileri, bu konuda yapılan çalışmalardan etkilendiklerini gizlemediler. Eğlenceli bir sohbetten sonra Kubuntu geliştiricileri, Pardus ile ilgili bu meraklarının nedenini açıkladılar. Ubuntu Developer Summit'de Kubuntu'nun yeni sürümü hakkında konuşulurken -ki bu sürüm KDE4'ü ve KDE 3 serisinden gelen bazı bileşenleri içerecek- yönetim araçları olarak Pardus araçlarının kullanılması gündeme gelmiş ve geliştiriciler bu konu hakkında bilgi almak istemişti!

Bu gelişmeler Pardus'un dünyada yaygınlığı ve bilinirliği hakkında fikir vermekle beraber, ülkemizde özgür yazılıma gönül veren herkesi eminiz çok mutlu edecek.

Nitekim, Kubuntu-Wiki'sinde açıklanan yol haritasında yazıldığı üzere, Kubuntu gelecek sürümde ağ yöneticisi olarak Pardus Ağ Yöneticisi'ni kullanacak. Bununla da yetinmeyen Kubuntu ekibi, kullanıcı yöneticisi olarak da Pardus Kullanıcı Yöneticisi'ni kullanmayı düşünüyor...
Cevaplar
2009'den beri789 mesaj
#2
Canonical Ltd. Kubuntuya üvey evlat muamelesi yapıyor :tt2:

Ubuntu Forever...
2008'den beri47 bin mesaj
#3
Windows 7..
2007'den beri886 mesaj
#4
Windows 8
2009'den beri2.391 mesaj
#5
Tabi ki Windows Vista ve Çıkacak olan Win 7
2009'den beri624 mesaj
#6
karcx dedi: ↑
Tabi ki Windows Vista ve Çıkacak olan Win 7
+1 Tamamen katılıyorum sana...
2008'den beri3.347 mesaj
#7
yahu bu 1 senelik haber be kardeşim ayıp denen birşey var pişirip pişirip servis yapıyorsunuz yahu bilmediğiniz konular hakkında atıp tutmayı ne çok seviyorsunuz siz
2007'den beri2.762 mesaj
#8
ewet aslında yazı ilk olarak 25 mayıs 2008 de yazılmış (:
2008'den beri6.977 mesaj
#9
Anket yanlış konu eski nedir bu?

Linux dağıtımlarını Windows sürümleriyle karıştırıp anket yapmak çok yanlış bence. Windows sürümleriyle de anket yapmak yanlış çünkü alternatif değiller. Biri diğerinin üst sürümü.

Linux dağıtımlarına gelince kullanan kişi sayısına bakarsan hangisinin daha çok tercih edildiğini görürsün.

Konu gereksiz bence...
freewill
2008'den beri7.637 mesaj
#10
bu tarz anketler harbiden baydı sonuçta hangisi iş görüyorsa kullanıcı onu kullanır :D benim şuraya yorum yapmam bile gereksiz aslında :D aslında arkadaşımız haber değeri olan bir konuyu paylaşmak istemiş ama anket işi bozmuş :)
Not: Arkadaşımıza saygızlık etmek istemem ama en azından artık bu tarz anketlerin aşılması gerektiğine inanıyorum :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.