İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Genel Haberler
  4. Teknoloji Haberleri
Teknoloji Haberleri

Telefonsuz internette top BTK'da!

AliA28.09.200910 cevap1.885 görüntüleme
#1
Rekabet Kurumu 'Yalın ADSL' uygulamasına ilgili tarife sistemine karar verip onaylayacak olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun çalışmasını tamamlamasıyla başlanabileceğini bildirdi.



Rekabet Kurumu, ''Yalın ADSL'' uygulamasına, ilgili tarife sistemine karar verip onaylayacak olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) çalışmasını tamamlamasıyla başlanabileceğini bildirerek, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye Rekabet Kurulu kararı ile getirilen yükümlülük açısından süreci izlemeye devam edeceklerini açıkladı.

Kurumun resmi web sitesinde ilan edilen açıklamada, Rekabet Kurulu'nun 18 Şubat 2009 tarihinde verdiği kararla, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin ADSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi ve yalın ADSL hizmetine başlamak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) başvurmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Kurul’un söz konusu başvurunun Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından 3 ay içinde yapılması koşulunu da içeren bu kararı 27 Nisan 2009 tarihinde kamuoyuna duyurmasına rağmen, uygulamanın başlamamasının tüketicilerin ve tüketici örgütlerinin süregelen tepkilerine neden olduğu, Rekabet Kurumu'nun yalın ADSL hizmetinin neden halen başlatılmadığı konusunda çok sayıda soru ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Uygulamanın, BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecek olması nedeniyle, Rekabet Kurumu yapılan başvurular bakımından yol gösterici olması amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğu belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Türk Telekomünikasyon A.Ş. Rekabet Kurulu’nun kararını takiben Kurumumuza gönderdiği yazıda, yalın ADSL uygulamasına geçilmesi için BTK’ ya 3 Temmuz 2009 tarihinde başvuruda bulunduğunu bildirmiştir. Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından gönderilen bir diğer yazıdan da söz konusu başvuruyu takiben BTK ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında bu konuda çeşitli toplantılar yapıldığı anlaşılmaktadır. BTK tarafından Kurumumuza gönderilen bilgilendirme yazısında ise Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin başvurusuna değinilerek konunun kendi görev alanlarında olduğu ifade edilmektedir.''

Açıklamada, söz konusu bilgilerden Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin, Rekabet Kurulu kararında yer alan ''yalın ADSL hizmeti sunmak üzere 3 ay içinde BTK’ya başvuru yapılması'' hükmünün gereğini bu aşamada yerine getirildiğinin anlaşıldığı ifade edildi ve yalın ADSL uygulamasının ilgili tarife sistemine karar verip bu tarifeyi onaylayacak olan BTK’nın çalışmasını tamamlamasıyla başlayabileceği belirtildi.

Kurumun, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye Rekabet Kurulu kararı ile getirilen yükümlülük açısından süreci izlemeye devam ettiği vurgulandı.

KAYNAK
Cevaplar
#2
Bizim Ülkemizde neden Bürokrasi Bu Kadar Yavaş İşliyor tamamen Tüketicelerin Haklarını Korumak için Bir Uygulamadır YALIN ADSL

Çok Yavaş Bürokrasi Var Çoookkk
#3
Karar veriliyor. Sonra hatırlatması yapılıyor. Sonra 3 ay süre veriliyor. Süre sonunda TürkTelekom başvuruyu yapıyor. Ve olay hala daha don lastiği gibi uzatılıyor. Bravo. Alkışlıyorum.
#4
karar nisan ayında alınmış biz ekime girmek üzereyiz....
#5
Bizim ülkemiz her kötü şeyde sıralamada 1. Ama teknoloji sağlık eğitimde sonuncu nedense :)
#6
Biz bunu ya 2011 de görürüz ya da 2012 de.
#7
Yalın adsl hayal yaa :D
#8
Biz göremeyiz çocuklarımız belki.
#9
TazzzY dedi: ↑
Bizim ülkemiz her kötü şeyde sıralamada 1. Ama teknoloji sağlık eğitimde sonuncu nedense :)
çok kötümser gördüm seni...:(
#10
alirizak dedi: ↑
çok kötümser gördüm seni...:(
Kötümserlik diil gerçekler diyelim interneti 1 mbs kullanıyorum şuan ve 45 tl veriyorum 8 mbs geçiyim dedim geçtim yine 1 mbs geçmedi Bayisine sordum burda 8 mbs kaldırıcak hat yok dedi bana 45 Tl 1 mbs kullanıyorum ve diğer ülkelerde bu fiyata benim 15 katım daha fazla hızlı net kullanıyor Bir devlet sitesinde az bir yoğunluk olsun çöküyor :thumbdown::thumbdown:
#11
27 nisan - 3 temmuz... sürenin dolmasını sonuna kadar bekleyerek türk telekom zaten bu uygulama için ne kadar "istekli" olduğunu gösteriyor. telekomda bu isteklilik varken yalın adsl i daha çok bekleriz.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.