İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

2008'de 2 Milyon Linux Asus Eee PC

Alengirli17.03.20081 cevap1.370 görüntüleme
2007'den beri5.270 mesaj
#1
Asus'un son yaptığı açıklamaya göre bu yıl içinde beş milyon Eee PC satılacak. Üstelik bunların yarıya yakınının Linux işletim sistemi içermesi bekleniyor.

İçinde bulunduğumuz yıl, Linux'un yükselişine şahit olacağız. Bunun izlerinden biri de Asus'un 2008 planlarında gizli. Asus bu yıl beş milyon Eee PC satmayı planladığını ve bunların %60'ının Windows XP işletim sistemi çalıştıracağını söyledi.

Madalyonu ters çevirip baktığımızda ise, %40'lık bir Linux Eee PC satışı söz konusu ki bu da 2 milyon bilgisayar ediyor. Oranlar yeteri kadar tatmin edici gelmiyorsa, geçtiğimiz yıl satılan 300.000 toplam Xandros Linux işletim sistemli cihazla kıyaslandığında, gelişimin büyüklüğü daha iyi gözlenebilir. Asus'un hedefi, bu yıl içerisinde, önceki yıllarda satılan diğer tüm Linux PC bilgisayarların toplamından daha fazla Linux PC satmak. Hayli iddialı görünen bu hedefe ulaşıp ulaşamayacağını ise zaman gösterecek.

Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: Asus
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
2007'den beri64 mesaj
#2
Umarım ulaşır da linuxa olan ilgi ve destek artar

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.