İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

Akıllı Telefonların Evrimi

alabula28.12.20091 cevap1.564 görüntüleme
#1
Hızla çağa ayak uyduran mobil cihazlar, hayatın her anına dahil olmuş birer asistan halini aldılar. Peki bu cihazların nereden nereye geldiğini çarpıcı bilgiler ışığında gözlemlemeye ne dersiniz?

Hayatımızda büyük bir yer edinen akıllı telefonlar, ilk duyurulduğu günlerde beklenti olarak dahi bugünkü ilginin oldukça ötesindeydi. Zaten yakın bir zamana gelinceye kadar, akıllı telefon sıfatıyla üretilen cihazlar, bugünkü akıllı telefon kavramından bir hayli uzak. Zira basit anlamda hesap makinesi, not defteri, dünya saati gibi özellikleri barındıran her cihaz birer akıllı telefondu.
Akıllı telefon kavramını ortaya atan ilk firma ise Amerikalı bilgisayar üreticisi IBM oldu. 1992 yılında duyurulan ve Simon adı verilen cihaz, ajanda, adres defteri, dünya saatleri, hesap makinesi, not defteri, e-posta görüntüleyici gibi özelliklere sahipti. Bunun yanı sıra dokunmatik ekran, tam QWERTY ekran klavyesi, PCMCIA bellek yuvası ve bugün artık hemen hemen tüm telefonlarda yer alan, tahmini kelime girişi T9'un, benzeri bir nitelik de cihazda yerini almıştı. Simon'ın kullanıcılarla buluşması ise 1993 yılında 899 $ bedelle gerçekleşti.

Simon'ın dokunmatik ekran kalemi (stylus) bir aksesuar olarak yüksek bedelle satılıyordu.
Bugünün standartları göz önüne alındığında Simon'ın birçok konuda öncü olduğu ve önemli bir kilometre taşı olduğu aşikâr. Lakin tüm bu özellikleri, günümüz şartlarında artık giriş seviyesindeki her cep telefonunda istisnasız görmek mümkün.
Cevaplar
#2
android iyi bastıracak ve apple da parası olanlar için bir kalite gösterişi olarak kalacaktır

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.