İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Donanım
  4. Donanım Sorunları ve Çözümler
Donanım Sorunları ve Çözümler

Bilgisayar Açılmıyor?

xarax04.08.20103 cevap4.064 görüntüleme
#1
bilgisayarın fişini taktığımda güç kaynağının fanı ve işlemcinin fanı çalışmıyor.
sadece anakart üzerindeki ışık yanıyor.güç düğmesine bastığımda değişen birşey yok.güç düğmesinde sorun olabileceğini düşünerek anakart üzerinden güç düğmesinin kablosunun girdiği kısımları bir iletkenle kısadevre yaptım yine açılmadı anakartta sorun olabileceğini düşünüp başka bir anakartta denedim.nette araştırırken güç kaynağının 24 pinlik kablodaki yeşil ve siyah kabloları temas ettirip pc den bağımsız güç kaynağını çalıştırmaya çalıştım fakat fan çalışmadı.bu durumda güç kaynağında sorun var gibi fakat anakartta ki ışık nasıl yanıyor diyorum bu durumda.daha önce başına böyle bir durum gelen varsa sorunu çözmemde yardımcı olabilirmi?Bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor tek canlılık belirtisi anakarttaki küçük lambanın ışığı.
Cevaplar
#2
pcyi servise götür bence.
#3
Aslında yazının bir kısmına kadar aklımda hep jumper'in ters olabilmesi ihtimali vardı,ama dediğin gibi başka anakart'da da denediysen psu'dan gibi görünüyor :)

Not : Dış donanımda da sorun olabilme ihtimali var,bu yüzden usb/ps2 vb. girişleri çıkartarak açmayı da deneyebilirisn..

Kolay gelsin.
#4
Arada bir benimde Pc de oluyordu bir kaç darbeyle açılıyordu :) En sonunda anladım sorun işlemcideymiş işlemcimi degiştim sorun ortadan gitti. Eğer Pc nin garantisi bitmediyse bir an önce servise götür.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.