İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. İşletim Sistemleri
  4. macOS
macOS

Bootcamp ve dosyaların saklanması

makar1010.08.20182 cevap1.228 görüntüleme
#1
Arkadaşlar mac cihaza bazı işler için bootcamp ile windows kurduk ve kullandığımız arşivlerimiz var. Bu arşivleri bootcamp içerisinde saklamak mı mantıklı oluyor yoksa mac os damı saklamak mantıklı ?

Biraz araştırdım macosda bootcamp deki dosyalara ulaşabiliyoruz ama windowsda iken bootcampe ulaşamadık.

Dosyaları bootcampte kulkanmak daha mantıklı gibi görünüyor ama bootcamp çökmesi gibi durumlarda dosyaları kurtarabilirmiyiz ?

Ya da bootcamp windows ta mac os daki dosyalara ulaşmamjzın yolu varmıdır ?
Cevaplar
#2
İlk olarak Bootcamp sadece macOS üzerinde Windows kurulmasını sağlayan kurulum aracıdır. Eğer demek istediğin Windows üzerinden macOS kurulu diskteki dosyalara erişmek ise; Windows yerleşik olarak macOS dosya formatını desteklemediği için macOS kurulu diske erişemezsin. Bunun için Paragon'un HFS aracını kullanabilirsin.
HFS+ for Windows by Paragon Software| Paragon Software
makar10 Konuyu açan
#3
Bende aynı şekilde bahsetmiştim ağzımıza geldiğince konuştuğumuz için yanlış olmuş olabilir.

Yani bişeyler yüklemeden bir klasör açar gibi ulaşamıyorsak mantıklı değil windowsta kullancağımız dosyaları macos da tutmak. Windowsta tutulup kullanılması bi sorun olduğunda macostan bir tıkla çağırıp istediğimizde macos a göndermesi mantıklı gibi duruyor. Macos tan bir klasör ile ukaşabiliyorsun herşeye alıp yerine koyabiliyorsun.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.

Reklam