İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

Bu Virüs 'SARS' Gibi Vurabilir!

Kadima19.02.20130 cevap834 görüntüleme
#1
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2003 yılında Asya kıtasında görülen 'SARS' virüsü gibi bir virüse karşı uyardı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu olarak tanımlanan SARS hastalığına benzer belirtiler ortaya çıkaran “Corona” virüsüne karşı üye ülkeleri uyardı.

Geçen eylül ayından bu yana virüsün bulaştığı kişi sayısının 12’ye yükselmesi ve 5 hastanın hayatını kaybetmesi DS֒yü harekete geçirdi.

Hastalığın takibi, tespiti ve tedavisi konusunda uyarıda bulunan DSÖ, sıradışı belirtilere dikkat edilmesini önerdi. Cuma günü İngiltere’deki sağlık kuruluşları aynı aileden üçüncü kişinin de Corona virüsüne yakalandığını açıklamıştı.

800 kişi hayatını kaybetti

Bunun üzerine DSÖ, “Bu yeni durum virüsün kişiden kişiye bulaştığı yönünde bir belirtiye işaret etse de henüz kabul edilir bir kişiden kişiye bulaşma tanısı konulmamıştır” açıklamasında bulundu.

İlk kez Ortadoğu’da tespit edilen Corona virüsü bulaşan kişilerin Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan’a gittiği tespit edildi. 2003 yılında Asya kıtasında görülen ve bir ayda 20 ülkeye yayılan SARS salgını ise 800’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açmış ve tüm dünyayı paniğe sevketmişti. Uzmanlar yeni virüsün birkaç ay içinde 9 bin kişiye bulaşan SARS’tan farklı olduğunu dile getiriyor.

İngiltere’deki hastaları tedavi altına alan Sağlık Koruma Birimi’nden Profesör John Watson yaptığı açıklamada, “Eğer Corona virüsü daha bulaşıcı olsaydı üç ay önce gördüğümüz ilk vakadan sonra daha çok kişinin bu hastalığa yakalanmasını beklememiz gerekirdi” dedi. Watson, hastalığın bu kadar az yayılmasında alınan önlemlerin etkili olduğunu, virüse yakalanan üçüncü kişinin de izole edildiği ve aile bireylerinin de gözlem altına alındığını vurguladı.

Kaynak

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.