İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Webmaster Dünyası
  4. Web Tasarımı
Web Tasarımı

Discuz!x 3.1 yeni ücretsiz script

memo_qx14.02.20146 cevap8.644 görüntüleme
#1
uygun kategori göreöediğimden buraya açtım

merhaba arkadaşlar bu yazıda discuz!x sistemini tanıtacam. bu sistem çinliler tarafından yapılmış çok kapsamlı bir sicriptir. içinde forum sosyal paylaşım portal gibi ayrı ayrı sicriptlerin hepsinin bir arada olmasıyla oluşturulmuştur. çinliler bu işi cözmüş diyebilirim birçok forum portal gibi scriptlerden çok çok daha iyidir hatta paralı scriptlerden de iyidir. tek kusuru var şuan için yüzde yüz türkçe olmamasıdır. ama yüzde yüz ingilizce versiyonu bulunmakta ve yüzde elli civarında türkçedir. birçok dili mecuttur.

css ve ajax bol miktarda kullanılmıştır. içinde puan sistemi görevler büyüler gibi ekstra özellikleri bulunmaktadır. eklenti eklemek çoçuk oyuncağıdır. çünkü eklentiyi yüklüyorsun adminden aktif ediyorsun hepsi bukadar.

temaları kendin düzenleme şansın yüksektir. portala blok ekleme html ve css bilgin az da olsa cok kolaydır çünkü bloklar için tek tek siteye yükleme yapmıyorsun DIY denilen kontrol panelinden yapabiliyorsun.

yani blokları DIYden ayarlayabiliyorsun bunun için portalda mesala üyelermi gözükecek dıyden cerceve acıyorsun ve uyelerle ılgılı modulu secıyorsun sectıkden sonra yeni üyemı populer üyemi hangisinin cıkmasını istiyorsan onu seçiyorsun ve hemen işleme koyuyor.

Seo su çok etkilidir.

forumları istediğin gibi yan yana kac adet sutun gozukmesını istiyorsan o şekılde cıkarabiliyorsun. mesala 1. kategoride 4 yanyana sutun istiyorsan 2. kategoride 8 yan yana sütun koyabiliyorsun yani sabit değil her kategorinin kendine ait sutunları oluyor.

bir çok güzel eklentileri var facebook daki gibi sosyal oyunları bile mevcut tabi cevirirsen ben birçok eklentiyi cevirmeyi başardım bunları sitemde yayınlıyorum.

sosyal kısmına gelnce facebook tarzıdır. albümler bloglar videolar ekleyebiliyorsun.

video kodu editör için güncel bircok video sitesinin ekleme sansın bulunmaktadır.

Yazıda belki herşeyi anlatamamış olabilirim gelişi güzel bir yazı oldu çünkü örnek resimlerle ne demek istediğimi belki biraz daha iyi anlayabilirsiniz.

tabiki burda koydugum resimler birkaç örnek eklentiler olarak facebook tarzı sohbet eklentisi galeri eklentisi videolar eklentisi haber eklentisi arkadaşlık eklentisi emlak eklentisi birçok güzel eklentiler mevcuttur.
Forum



Görevler

sosyal kısmı


Renkli cevap


Son başlıklar


Zaman tüneli


bazı örnekler bunlar evet şimdide gelelim linklere

resmi sitesi
http://discuz.net

çoklu dil desteği veren
http://codersclub.org/discuzx/forum.php

türkçe destek veren
http://discuzturkiye.tk/forum.php

birçok elnti ve temalar için destek verecek olan site
http://www.obirnet.com/discuz

yeni sürümü indirmek istiyorsanız bu sürüm de birçok dil mevcut ve türkçe kısmı yüzde ellilerde

https://bitbucket.org/Goterror/discuz-3.1-t-rk-e-discuzturkiye.tk#sthash.9Goql0V9.dpuf

yeni çeviriler eklendikçe uygulayabileceğiniz updateler

http://discuzturkiye.tk/forum.php?mod=viewthread&tid=25&extra=page%3D1#.Uv4EGGJ_tCg

hepsi bukadar hayırlı olsun.
Cevaplar
#2
Güvenli mi ve destek devam edecek mi?
#3
Güzelmiş
#4
Bende beğendim ama önemli olan destek ve güvenli olması...
memo_qx Konuyu açan
#5
güvenlimi derken neyi kastediyorsunuz birde ben resmi destek sitesinin sahibi değilim ve ne zamana kadar destek verirler bilmiyorum ama ingilizce destek sitesi uzun zamandır var ve güncelliyorlar ben http://obirnet.com/discuz buranın sahibiyim müsait oldukca eklenti ceviriyorum bazılarını ücretli ama çoğunu ücretsiz yayınlıyorum elimde bircok eklenti var ama cevirmeden eklemiyorum

eklenti yönünden sıkıntı cekilmez diye düşünüyorum akla gelebilecek her konunun bir eklentisi var takıldığınız yerden yine yardımcıolmayada calışırım
#7
Discuz yok mu artık?

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.