İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Donanım
  4. Donanım Sorunları ve Çözümler
Donanım Sorunları ve Çözümler

Ekran kartı sorunu

mas7er26.09.20112 cevap3.125 görüntüleme
2009'den beri33 mesaj
#1
Arkadaşlar son 2-3 haftadan beri kasamdan aşırı ses gelmeye başlamıştı,oyunlara girdiğimde bu ses çok daha artıyordu daha sonra kasanın içinden bir patlama sesi geldi açıp baktığımda ekran kartındaki ( 8600 gt) bir kondansatörün patlmamış olduğunu gördüm. Kondansatörü aynı değerdeki başka bir kondansatör ile değiştirdim taktım aynı ses devam ediyordu ve 1 saat sonra yanındaki kondansatör patladı. Güç kaynağının yetersiz olduğunu düşündüm ve Termlatake 550W yeni bir güç kaynağı aldım.Kondansatörü tekrar değiştirip ekran kartını taktım.yaklaşık 2-3 saat sonra 3. bir kondansatör patladı.

Bu sefer de ekran kartımın ömrünü doldurduğunu düşünerek gidip Saphire 5670 ekran kartı aldım. Artık Termaltake 550w güç kaynağım ve Saphire 5670 ekran kartım tamamen yeni ve fanları da tozlu değil. Bunları taktım pc yi açtığımda eskisi kadar ses yok fakat oyun açtığımda ( WOW) yarım saat sonra yine çok ses gelmeye başlıyor. Bu ses beni korkutuyor yeni ekran kartımda da bir kondansatör patlaması yapar mi yoksa oyun esnasında bu ses normalmidir ?

işlemci amd athlon x3
anakart Gigabyte GA-MA770-ES3 AMD 770 DDR2 1200(O.C.) Soket AM3/AM2+/AM2 Anakart

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevaplar
2011'den beri2.652 mesaj
#2
umarım gene patlamaz umarım.. gene yapabilir diye düşünüyorum...
2009'den beri18 bin mesaj
#3
anakartını kontrol et belki onda sorun olabilir

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.