İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. SDN Konu Dışı
  4. Konu Dışı
Konu Dışı

Eski Okulum

aruchan.blog14.07.20113 cevap1.066 görüntüleme
2010'den beri1.638 mesaj
#1
Merhabalar

Beynimde dolaşan bazı düşünceleri burada sizlerle paylaşıyorum. Umarım bıktırmıyorumdur. Askere gidene kadar köyde zaman geçiriyorum. Bugün de yeğenimi yeni yapılan parka götürdüm. Park birkaç ay önce eski okulun önüne yapılmış. Bahçe kapısını zorla açtık. Tek oynayan da yeğenimdi zaten.
Yeğenim kaydırakta kayarken ben de eski okul binasına girdim. Resmen harabe durumda. Halbuki ilkokulu o binada okuduk biz. Dersliklere girdikçe orada geçirdiğim zamanlar ve hatıralar gözümde canlandı bir bir. Şimdi hepimiz ayrı ayrı yerlerdeyiz.
Köyümüze fazlasıyla yetiyorken nedense arka bahçedeki kavakları kesip üç katlı bina diktiler. Toplamda 30 öğrenci bile yokmuş köyde. 5-6 öğretmen geliyor ama kimse isimlerini bile bilmiyor. Eskiden öğretmenler kalacak ev arardı köyde. Müdür ise lojmanda kalırdı. Şimdi lojman bile berbat durumda.
Kimin ne kârı vardı bilmiyorum ama okulu o hale getirenlerin yatacak yerleri yok bu dünyada. Köy desen hayalet şehir gibi. Akşama kadar sokaklarda gezsen on kişiyle karşılaşmazsın. Eskiden hiçbir imkan yoktu ama ortalık çocuk kaynıyordu ve çok güzeldi. Şimdi çocuk parkı bile yapıldı, oynayacak kişi yok.
Hatıralarla birlikte okulumuzu da mahvetmişler. Çok hüzünlendim çook.
Cevaplar
2010'den beri11 bin mesaj
#2
Hayatın gerçeklerine hoş geldiniz. Nufus:74 milyon Rakım:1500m

Maalesef hayatın gerçekleri bunlar. Zaman değişiyor, insanlar değişiyor, dünya değişiyor.
2010'den beri16 bin mesaj
#3
çok üzücü. sanırım okuduğumuz ilkokulları araştırmaya kalksak aynı hüsranı büyük bölümümüz yaşar. :S
2011'den beri1.820 mesaj
#4
benim okullarım aynen yerinde duruyor çok şükür :) parası olan büyük şehire kaçtığı için köyler yetim kalıyor malesef..

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.