İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Ev Elektroniği
  4. Ses Sistemleri
Ses Sistemleri

Evdeki mini-studyo icin oneriler

omercii21.01.20141 cevap1.261 görüntüleme
2012'den beri143 mesaj
#1
Merhabalar!
Elekto ve bas gitar caliyorum bu yuzden evde kayit almak icin Roland Quad-Capture ses karti aldim. Bilgisayarim Macbook Pro ve Garagaband ve ya Studio One 2 ile kayit aliyorum. Amfim ise AKAI AM-37. Bir de bilgisayar ve radyo arasinda gecis yapmak icin Behringer VMX 100 var. Gitar kaydi almak ve kendi sesimi duymak icin soyle yapiyorum. Ses kartimin jak girisine gitarimi bagliyorum. Ses kartindaki kulaklik bolumunede dogrudan mixer'a bagli olan kablo gidiyo. Kablo'nun bir tarafida kirmizi beyaz diger kismida 3.5mm jak ama ses kartina takmak icin 6.35 mm donusturucusunu kullaniyorum. Benim tam olarak yapmak istedigim sey ise aslinda ses kartindaki phones kismini kullanarak caldigimi duymak, kolonlarimdan ise sarkinin backsoundu'unu duymak. Kolonlarim ise Mission Model 705. Resimleride ekliyorum. Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.

EDIT: Resimleri ekleyemedim, dropbox linki burada. https://db.tt/jmTcEzeJ
Cevaplar
2009'den beri2.506 mesaj
#2
Tavsiyem şöyle olabilir. Gitarını duymak için amfi üstündeki phones çıkışını kullan. Öteki çıkışı da bilgisayara bağla. Amfinde tek çıkış varsa oraya bir çoklayıcı koy. Ardından Bilgisayarından backsoundları aç. Arkadan çalsın. Aynı anda gitar kaydını yap. Sonra birleştirme işlemi kolay zaten. Tavsiyem cubase programıdır. Üstüne eklentileri olan kaliteli bir programdır kendileri. Sanırım hiç karmaşa yaratmadan çözmüş olursun.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.