Merhabalar, yakın zamanda BSD işletim sistemi ailesine girmeyi ve bu işletim sistemi ailesi ile ilgili içerikler oluşturup SDN forumda paylaşmayı düşünüyorum. Bence forumda BSD işletim sistemi ailesinde yaşanabilecek sorunların o kategoride çözülebilecek, detaylı içeriklerin ve rehberlerin hazırlanabileceği işletim sistemleri kısımının bir alt kategorisi olarak BSD kategorisinin gelmesini forum için iyi olacağından dolayı tavsiye ederim.
Foruma BSD kategorisi gelebilir
Cevaplar
Bence gelmeyebilir. Ama tercih meselesi
@Creative abi bak istersen.
Bence yararlı olabilir, bu kategorinin gelmesi forum için bir zarar getirmez üstüne bence fayda sağlar.Alparslan57 dedi: ↑Bence gelmeyebilir. Ama tercih meselesi
O da var.Ram_kafasi dedi: ↑Bence yararlı olabilir, bu kategorinin gelmesi forum için bir zarar getirmez üstüne bence fayda sağlar.
Bence kötü olmaz ama bilmiyorum Dükkan sahibini(Dükkan sahibi derken adminimizi) etiketledim. O karar verir.
Bakkalcı Creative Amca.aliyasiny65 dedi: ↑Dükkan sahibini
Evet MacOS kategorisinin yerine gelmeli çünkü MacOS bir UNİX dağıtımı bu yüzden oradan MacOS gidip yerine UNİX gelmeli diye düşünüyorum orada Mac OS'un durması ile oraya Linux dağıtımlarını da tek tek yazmak gibi birşey, #macosgitsinunixgelsin, @CreativeRam_kafasi dedi: ↑Merhabalar, yakın zamanda BSD işletim sistemi ailesine girmeyi ve bu işletim sistemi ailesi ile ilgili içerikler oluşturup SDN forumda paylaşmayı düşünüyorum. Bence forumda BSD işletim sistemi ailesinde yaşanabilecek sorunların o kategoride çözülebilecek, detaylı içeriklerin ve rehberlerin hazırlanabileceği işletim sistemleri kısımının bir alt kategorisi olarak BSD kategorisinin gelmesini forum için iyi olacağından dolayı tavsiye ederim.
O zaman Linux'un da gitmesi gerekir. Aslında mantıklı.Mert Şefik dedi: ↑Evet MacOS kategorisinin yerine gelmeli çünkü MacOS bir UNİX dağıtımı bu yüzden oradan MacOS gidip yerine UNİX gelmeli diye düşünüyorum orada Mac OS'un durması ile oraya Linux dağıtımlarını da tek tek yazmak gibi birşey, #macosgitsinunixgelsin
İşletim Sistemleri
-Windows
-UNIX-like
--Linux
--MacOS
--BSD
MacOS neden gitsin ki? UNIX kategorisi de gelebilir ama MacOS'un gitmesini istemem açıkçası, ayrıca MacOS UNIX değil bir *NIX temelli işletim sistemidir ve Darwin çekirdeğini kullanır. Her UNIX temelli işletim sistemi birbirinin aynısı değil sonuçta. :)Mert Şefik dedi: ↑Evet MacOS kategorisinin yerine gelmeli çünkü MacOS bir UNİX dağıtımı bu yüzden oradan MacOS gidip yerine UNİX gelmeli diye düşünüyorum orada Mac OS'un durması ile oraya Linux dağıtımlarını da tek tek yazmak gibi birşey, #macosgitsinunixgelsin
düzenlendi
GNU diyecektin herhalde. :D *NIX'tir çoğu işletim sistemi.Mert Şefik dedi: ↑Hayır gerekmez çünkü Linux UNİX Değildir!!!
UNIX-like bir çekirdektir. Macintosh, Linux, BSD, bunların hepsi birer UNIX-like (UNIX-gibi) işletim sistemidir/çekirdektir.Mert Şefik dedi: ↑Hayır gerekmez çünkü Linux UNİX Değildir!!!
Evet GNU UNİX Değildir ancak 'Linux UNİX Değildir' de doğru çünkü gerçekten Linux UNİX tabanlı değil.Ram_kafasi dedi: ↑GNU diyecektin herhalde. :D
Evet ama sizin de dediğiniz gibi UNİX değil UNİX gibidirUNIX-like bir çekirdektir. Macintosh, Linux, BSD, bunların hepsi birer UNIX-like (UNIX-gibi) işletim sistemidir/çekirdektir.
*NIX'tir çünkü. Linux, UNIX'ten esinlenerek yapılmış bir işletim sistemi çekirdeğidir.Mert Şefik dedi: ↑Evet GNU UNİX Değildir ancak 'Linux UNİX Değildir' de doğru çünkü gerçekten Linux UNİX tabanlı değil.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Unix_benzeriMert Şefik dedi: ↑Evet GNU UNİX Değildir ancak 'Linux UNİX Değildir' de doğru çünkü gerçekten Linux UNİX tabanlı değil.
Evet ama sizin de dediğiniz gibi UNİX değil UNİX gibidir
UNIX tabanlı işletim sistemi yok ki. UNIX-like işletim sistemi var.
İyi de benzemesi aynı olduğu anlamına gelmez ki :D. #macosgitsinunixgelsinhttps://tr.wikipedia.org/wiki/Unix_benzeri
UNIX tabanlı işletim sistemi yok ki. UNIX-like işletim sistemi var.
MacOS neden gidiyor, onu kullanan insanlar yok mu? Her işletim sistemini *NIX temelli diye aynı kefeye koyacak değiliz sonuçta, *NIX zaten UNIX'in bir nevi kopyalanmış halidir zaten. Mesela forumda Windows'u kaldırıp yerine nasıl NT yazmıyorsak bunda niye bunu yapacağız ki?Mert Şefik dedi: ↑İyi de benzemesi aynı olduğu anlamına gelmez ki :D. #macosgitsinunixgelsin
Kendinle çelişiyorsun. Aynı değilse neden MacOS gitsin diyorsun?Mert Şefik dedi: ↑İyi de benzemesi aynı olduğu anlamına gelmez ki :D. #macosgitsinunixgelsin
Çünkü MacOS UNİX benzeri değil direk UNİX tabanlı, kendimle çelişmiyorum ki :DKendinle çelişiyorsun. Aynı değilse neden MacOS gitsin diyorsun?
Mantıklı geldi şimdiRam_kafasi dedi: ↑MacOS neden gidiyor, onu kullanan insanlar yok mu? Her işletim sistemini *NIX temelli diye aynı kefeye koyacak değiliz sonuçta, *NIX zaten UNIX'in bir nevi kopyalanmış halidir zaten. Mesela forumda Windows'u kaldırıp yerine nasıl NT yazmıyorsak bunda niye bunu yapacağız ki?
Linux kategorisi UNIX ve türevleri de olabilir yada ayrı kategoride.
Kısa yoldan direkt BSD ekleseler nasıl olur?
Benim teklifimde zaten o yöndeydi zaten, konu biraz amacından saptı gibi geldi biraz. :)Kısa yoldan direkt BSD ekleseler nasıl olur?
Yaygınlaşması gerekiyor.
rakı su gam ve keder
Hayırdır, işletim sistemini siz mi çıkardınız? Yayarız diyebiliyorsunuz. "Yaygınlaşması lazım." derken sadece forum içerisinde değil genel olarak bir Linux işletim sistemi gibi yaygın hale gelmesi gerekiyor anlamında dedim.Yayarız abi.
rakı su gam ve keder
Hocam espri olarak söylemiştim onu.Hayırdır, işletim sistemini siz mi çıkardınız? Yayarız diyebiliyorsunuz. "Yaygınlaşması lazım." derken sadece forum içerisinde değil genel olarak bir Linux işletim sistemi gibi yaygın hale gelmesi gerekiyor anlamında dedim.
Bende katılıyorum lütfen foruma BSD kategorisi eklensin.
