İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Eğlence
  4. İtiraflar
İtiraflar

Garip

Pesimistyle!24.11.20093 cevap1.065 görüntüleme
2009'den beri2.115 mesaj
#1
Bugün yolda giderken kaldırımdan değilde normal arabaların park ettikleri yerlerden gidiyordum.İçimden bir ses kaldırıma çıkmamı istiyordu.Bende aradan saniyeler geçmeden kaldırıma çıkar çıkmaz zemin ıslak oldugundan dolayı bir otomobil kayarak kaldırıma kadar sürüklendi ve çarptı.Çok şükür ölen ya da ciddi dercede yaralanan yok.
Verilmiş sadakam varmış heralde elim hala titriyor.Tüylerim diken diken

:confused1::crying::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy:
Cevaplar
2009'den beri1.076 mesaj
#2
Geçmiş olsun, verilmiş sadakan varmış diyelim
2008'den beri12 bin mesaj
#3
Allah korumuş, Geçmiş olsun...

Muhafaza Melekleri vardır...

bu melekler İnsanları korumakla da yükümlüdürler...
İnsanları çeşitli tehlikelerden korurlar...

"İnsanın arkasında ve önünde, Allah'ın emriyle onu koruyan ve yaptıklarınızı kaydeden melekler vardır" (er-Ra'd, 13/11). "

"Muhakkak ki üzerinizde koruyucu melekler vardır. Şerefli yazıcılar her yaptığınızı bilmektedirler."(İnfitâr 10,12)
2007'den beri6.903 mesaj
#4
Elbruz kardeşim, oradaki "koruma" sözcüğü Arapça'da Türkçe'dekinden farklı bir anlamdadır. Melekler insanın yaptıklarını korurlar, yani kayıt altına alıp muhafaza ederler. Orada korumaktan maksat budur.

Aynı şey amel için de söz konusudur, ameli korumak tavsiye edilmiştir, burada da yine bela ve sıkıntıdan korumak değil, ameli devam ettirmek söz konusudur. İngilizce'de de böyledir örrneğin, "keep up the good things" denir deyim olarak, "iyi şeyleri koru". Yine burada da korumak, bildiğimiz anlamda korumak değil, "devam ettirmek" anlamındadır.

Türkçe'ye çevirirken Türkçe'de kavramlar için kullanılan kelimelerin azlığın yaşıyoruz bu durumlarda.. Yani sorun mealin direkt bu şekilde çevrilmesinde.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.