İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Genel Haberler
  4. Teknoloji Haberleri
Teknoloji Haberleri

Google için müthiş iddia!

mila1215.01.20083 cevap2.047 görüntüleme
2007'den beri9.864 mesaj
#1
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google için Britanya Gözlem Örgütü'nden müthiş iddia!

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarının başında gelen Google, “kişi mahremiyetine karşı düşmanca tutum sergilemek” iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

Britanya Gözlem Örgütü Privacy International tarafından, Google'ın müşterilerinin kayıtlarını sürekli kontrol ettiği ve “kişinin mahremiyetine karşı düşmanca bir tutum sergilediği” belirtildi.

Privacy International tarafından hazırlanan raporda, arama motoru Google kullanıcıların arama kayıtlarını sürekli kontrol altında tutmak ve evlerine kadar gözetlemekle suçlanıyor.

ABD ve Britanya'daki profesörlerin yardımıyla altı ayda hazırlanan raporda, hiçbir internet sitesinin tam olarak kullanıcının mahremiyetine saygı göstermediği ileri sürüldü. Raporda, kişilik haklarına karşı en duyarlı sitelerin; “BBC”, “eBay Inc”, “Last.fm”, “LiveJournal.com” ve “Wikipedia” olduğu ifade edildi. Raporda, ABD'de San Francisco, New York, Las Vegas, Miami ve Denver'daki sokakların panoramik görüntülerini sunan “Street View”den ise kimsenin memnun olmadığının belirtildi.

Raporda şunlar kaydedildi:

“Francisco'da bir adam, bir striptiz kulübünden çıkarken görüntülendi, Ailesine sigarayı bıraktığını söyleyen biri sigara içerken yakalandı ve Berkeley'de ambulans şoförünün yemek almak için durması görüntülendi. Bunlar Street View'ın yakaladığı utanç verici anlardan yalnızca birkaçıdır.”

Google yetkilisi Nicole Wong ise iddialarla ilgili açıklamasında "Hizmetlerimizle ilgili yanlış bilgiler ve yanlış anlaşılmalarla dolu rapordan dolayı büyük üzüntü duyduk" dedi.

Kaynak
Cevaplar
2007'den beri928 mesaj
#2
Madem suçluyorlar ortaya kanıt sunsunlar. Bende bir iddia atarınm ortaya tutarsa. Ben Google' ın yerinde olsam davaya verirdim suçluda olsam çünkü ortada kanıt yok.
2007'den beri809 mesaj
#3
Aynen "ikxan" +1
2007'den beri2.775 mesaj
#4
hoca arama motoru bu ne isterse olacak ona göre arama yapılacak ki bencede google açsa dava kazanır

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.