İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. SDN Konu Dışı
  4. Konu Dışı
Konu Dışı

Güneş paneli diyot problemi!

denizari02.05.20230 cevap596 görüntüleme
2019'den beri22 mesaj
#1
170w güneş panelim aküyü şarj etmiyor, kablolarından şüpheleniyorum, bu yüzden bacaklara yeni kablo leyimleyip bir test yapmak istiyorum fakat fotoğraflarda gördüğünüz gibi artı ile eksi bağlantı ayakları arasında 2 adet Diyot mevcut (1'nci Fotoğraf).

Acaba bu iki diyot, arada bir tane de boş ayak olduğu için (ortadaki boş ayak) o ayağa da bağlantı vermek için mi koyulmuş ve şimdi test için +ve-'ye kablo bağladığımda kablo aralarıa tek bir diyot bağlamam yeterli mi, yoksa iki diyot mu bağlamalıyım? (2'nci Fotoğraf).

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.