İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

Hangisi Daha Güvenli?

snra24.12.20074 cevap2.180 görüntüleme
#1
ZDNet editörlerinden Larry Dignan'ın yaptığı bir araştırma Windows ve Mac işletim sistemlerinin 2007 yılındaki güvenlik açıklarını karşılaştırıyor. İşte sonuçlar.

Dignan, araştırmayı yaparken güvenlik şirketi Secunia'nın verilerinden faydalanmış. Secunia Mac OS X açıklarını 10.5 (Leopard) ve 10.4 (Tiger) için birlikte verdiği için, Windows XP ve Vista açıkları da hem ayrı ayrı hem de birlikte değerlendirilmiş.

XP + Vista sütunundaki değerlerin XP ve Vista sütunlarının toplamı olmamasının nedeni bazı açıkların iki işletim sistemini birden etkilemesi. Aynı şey Mac OS X için de göz önünde bulundurulmuş, hem Tiger'ı hem de Leopard'ı etkileyen açıklar bir kere sayılmış. Önbilgileri verdiğimize göre, buyrun verilere göz atın.

Windows XP, Vista ve Mac OS X Güvenlik Açıkları (2007)

XP Vista XP + Vista Mac OS X
Aşırı Önemli 3 1 4 0
Yüksek Derece Önemli 19 12 23 234
Orta Derecede Önemli 2 1 3 2
Düşük Derecede Önemli 3 1 4 7
Toplam Açık 34 20 44 243
Aylık Ortalama Açık 2,83 1,67 3,67 20,25


Görüldüğü gibi, Mac OS X'in aylık ortalama açık sayısı Windows XP ve Vista'nınkilerin beş katından fazla. Üstelik açıkların çoğu yüksek öncelikli. Genel kanı tersine olsa da, sonuçlara bakarak Microsoft'un Apple'dan bu konuda daha üstün olduğunu söyleyebiliriz.

Açıkların tamamının listesinde Larry Dignan'ın araştırma sonuçlarını yayınladığı sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bilgi İçin: ZDNet
Yazan: Saner Apaydın
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
#2
grafikcilik oynayan arkadaslar vista mac'a benzemis degil mi :D:D:D:D:D
#3
Paylaşım için sagol saner,grafikçiler bu konuya üzülür şimdi :)
#4
Ya virüslerin çoğu Windows işletim sistemleri için yapılıyor diyorlardı. Buradaki tabloda artık Mac OS X sistemininde pek güvenli olmadığı ortada. Su an için sistemim müsait olmadığı için Vista ya geçemiyorum, ancak Vista güvenlik acısından Sp1 den sonra yol katedeceğine inanıyorum. Xp kullanıyorum ve memnunum umarım Xp ye verilen servis desteğini kısa sürede kesmez Microsoft cünkü Vista ya hazır değilim.
Yazı için teşekkürler Saner abi. Ellerine sağlık.
#5
Mac tarafında son dönemlerde çıkan açıkaların neredeyse tamamı 10.5 Leopard için. Ben şu an 10.4.10 Tiger kullanıyorum ve memnunum :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.