I
Merhaba
Win 7 ve Win10 kurulu bilgisayarlarımda bölge ve dil seçeneği Türkçe olmasına olmasına rağmen sitelere girdiğimde Korece ile karşılaşıyorum. Giriş yapabildiğim siteler Türkçeye dönüyor. Bilgisayarda herşey Türkçe problem yok ama internete hangi browserdan bağlanmaya çalıştıysam siteler Korece açılıyor. Daha önce bu sorunla karşılaşan var mı acaba sorunu nasıl çözebilirim?
Cevaplar
K
Dns ayarlrında kaynaklıdır.
I
Dns ayarları otomatik sabitlemem mi gerekiyor.
K
Google türkiye ye gir ve oradan arma yap. Yada bir vpn servisi kullanıorsan devre dışı bırak.
I
Hayır vpn kullanmıyorum Google Türkiye mevzusunu anlamadım.
K
Sende Google (veya ne tercih ediyorsan) Çin veya Kore üzeri çalışıyor olabilir. Vpn ayarlarında arasunucu açıksa kapat ve dene.
I
Vpn kullanmıyorum. Google da vpn ayarı nerede?
K
Arama çuuğuna "google tr" yaz ve oradan önce google türkiye ana sayfasına gir, sonra arama yap. Bakalım durum değişecekmi ?
I
Google bazen Türkçe bazen korece açılıyor. İnstagram ekran görüntüsü atıyorum. Giriş yapıncaya kadar Korece giriş yapınca Türkçe oluyor.
K
Ne zamandan beri böyle oluyor ? En son ne yapmıştın ? Kullandığın internet tarayıcsına ( firefox, chrome ) yeni bir eklenti yükledinmi ? Veya öyle bir isteğe onay verdinmi ?
I
Çok eklenti yükledim ama öyle bir onay verdiğimi hatırlamıyorum. Android tv player bağladım aynı internet hattına ondan sonra yaşamaya başladım. Lakin Android tv player kapalı iken de aynı sorunla karşılaşıyorum. Sistem dili Türkçe ama google veya diğer siteler Korece. Cep telefonu ve kullandığım tüm cihazlara da sızmış hangi eklenti yapıyorsa artık.
K
Orasını kendin bulup çözmelisin. Hepsini kaldırıp, teker teker yeniden kurarak dene.
resimlerde gösterdiğim kısımdan dili değiştirmeyi denediniz mi?
I
100 den fazla uygulama var cihazlarda. Kaldırmak yerie ben cihazları komple fabrika ayarlarına döndüreyim en iyisi.
---- Mesajlar birleştirildi ----
resimlerde gösterdiğim kısımdan dili değiştirmeyi denediniz mi?
Ne yazık ki geçici çözüm. Açtığım her sitenin menü ve giriş dili Korece açılıyor.
I
Son durum:
Chromedaki tüm uygulamaları kaldırdım fayda etmedi.
I
Yıl 2019 Bilgisayarı formatladım yine aynı Firefox ve operada problem yok.
Yıl 2019 Bilgisayarı formatladım yine aynı Firefox ve operada problem yok.
Hala korece aciliyor mu chrome'da
Cevabını yaz
Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.