İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Yazılım
  4. İnternet Tarayıcıları / Web Browser
İnternet Tarayıcıları / Web Browser

Internet Explorer 9'da açık bulundu!

by efsane18.03.201116 cevap4.361 görüntüleme
#1
Internet Explorer 9 RTM sürümü yayınlandı ve 1 gün sonra yazılımda açık olduğu ortaya çıktı. Yeni tarayıcının en önemli yenilikleri arasında gösterilen izleme engelleme özelliğinde bulunan açık kullanıcıları zor durumda bırakabilir. İzleme engelleme özelliği ile; çerezleri, gezinilen sayfaların izlenebilmesine imkan verebilecek resimleri ve işaretleri engellemeye yarıyor. IE 9, TPL adındaki bir liste ile engellenecek öğelerin sıralanmasına izin veriyor. TPL adındaki bu listede izin verilen ve engellenen öğeler yer alıyor. Bu sırada ortaya çıkan açıktan dolayı, kullanıcı internette gezinirken bazı verilerin başka siteler tarafından toplanmasına izin veriliyor.


Bu da TPL'nin büyük bir izin verme listesi olmasından kaynaklanıyor. Ancak buradaki sorundan Microsoft sorumlu değil. Sorunun ortaya çıkmasına neden olanlar ise TPL listelerinin yapımcıları. Listelerde istediğiniz web sitelerine izlemek için izin vermenin ve izlemeyi devre dışı bırakmanın mümkün olmadığı sistem hakkında Microsoft ne yapacak bilinmez ancak kullanıcılar elle açıp kapatma izni veren listelerden faydalanabilirler.

Kaynak
http://www.bilisimlive.com/internet-explorer-9da-acik-bulundu-dikkat-1864.html
Cevaplar
#2
Benim için sorun yok zaten kuruluma izin vermiyor xp olduğu için.:D
by efsane Konuyu açan
#3
Ben de güncellemedim.
#4
Ben güncelledim gayette mükemmel, açıkta önemli bir açık değil. Javascript performansı konusunda chrome u da firefox 4 üde eziyor bana göre. Yinede firefox 4 ten vazgeçemiyorum tabi o ayrı konu :)
#5
güncelledim ben ama sadece bi iki devlet sitesi için kullanıyorum o kadar. geri kalanı forever firefox :D
#6
Kararlı sürümü çıksın sonra..

Şu an için normal bu durumlar.
#7
pesimist dedi: ↑
kararlı sürümü çıksın sonra..

şu an için normal bu durumlar.
Belki çıkmıştır :D
#9
okuldan bir arkadaşın önerisi üzerine güncellemiştim
neyse zaten windowsa pek girmediğimden sorun olmaz
işim düşüpte açana kadar yamasını çıkarırlar :D
#10
O özelliği zaten kullanmıyorum benim için sorun değil yeni html 5 destekli javascript motoru süper olmuş çok hızlı açıyor siteleri oldukça memnunum yinede bilgilendirdiğin için teşekkürler.
#12
bir türlü şu ie ye kanım ısınmadı gitti:P
#13
Gerçekten çok şaşırdım :)
#14
Bayağı tehlikeli bir durum olsa gerek.Malum korsanlar tarayıcımı benden habersiz kullanırlar:D:D
Başkalrını tararlar:D:D
#15
açığı bilmemde:D tarayıcı gerçekten hızlı hemde çok hızlı . şuan kötü sistemdeyim p4:( 5-10 tane tab açıyorum aynı anda gram kasmıyor tarayıcı şaka gibi
#16
hep zaten bişiy cıkıoyr bunda

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.