İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Genel Haberler
  4. Teknoloji Haberleri
Teknoloji Haberleri

İnternette öldüren fenomen

aloisnebel04.02.20140 cevap3.253 görüntüleme
2012'den beri2.524 mesaj
#1
İrlanda’da ölen iki gencin internette başlayan 'neknomination' adlı yeni trendin kurbanı olduğu düşünülüyor. Bir bardak dolusu içkinin bir dikişte bitirilerek, internette paylaşılmasını öngören bu yeni fenomenin dünyaya yayılmasından korkuluyor.



İrlanda’da evinde ölü bulunan 22 yaşındaki Ross Cummins'in ve 19 yaşındaki Jonny Byrne’ın alkol etkisindeyken buz tutmuş bir nehre atlayarak yaşamını yitirmesinin suçlusu olarak, internette başlayan yeni bir akım gösteriliyor.

'Neknomination' adı verilen bu yeni internet fenomeninin kuralları basit: Bir bardak dolusu içkiyi bir dikişte tüketmek ve bu anınızı videoya çekerek internette paylaşmak. Facebook'ta 17 binden fazla hayranı olan bu yeni içki oyununun kurallı basit olsa da ölüme davetiye çıkarıyor.

Hayatını kaybeden Byrne’nin kardeşi Facebook’tan duygusal bir mesaj paylaşarak, “Bu oyun hemen durdurulmalı. Kardeşim bunu yapmaya çalışırken hayatını kaybetti. Kardeşim bunu bir yarış olarak gördü ve nehre atladı” ifadelerini kullandı.

Evinde ölü bulunan Ross Cummins’in, Facebook sayfasında içki oyunu için çektiği videoları paylaştığı ortaya çıktı.

Oyunun kurallarına gore, bir kişi içkisini genellikle sıradışı bir mekanda hızlıca tüketiyor daha sonra arkadaşları da oyuna katılıyor. Oyunun ilk olarak Avustralya ya da Yeni Zelanda’da ortaya çıktığı düşünülüyor. Facebook ise sayfanın kapatılması için yapılan başvuruları değerlendirmeye almadı.

ntvmsnbc

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.