İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Genel Haberler
  4. Teknoloji Haberleri
Teknoloji Haberleri

İnternette sanal vasiyet

amesfa14.01.20082 cevap1.222 görüntüleme Kilitli
2007'den beri9.865 mesaj
#1
İnternette sanal vasiyet

Ya ölüm aniden gelirse.. Bürokrasiyle uğraşmayın. Sanal vasiyetiniz hazır.
İnternet üzerinden vasiyet hizmeti veren bir site, ölen üyenin bıraktığı vasiyeti yakınlarına iletiyor.

“Yazın vasiyetinizi, siz ölene kadar saklı kalsın, öldüğünüzde sevdiklerinize ulaştırılsın, hatıranız sonsuza dek yaşasın” sloganıyla faaliyete geçen “www.evasiyet.com” adlı internet sitesi, üyelerine vasiyetlerini hazırlayarak sanal ortamda saklama imkanı sunuyor.

Uygulamaya göre, kişinin vasiyeti sadece o öldükten sonra yayınlanıyor. Kişi hayattayken izin vermediği sürece vasiyetini kimse okuyamıyor. Ancak üye, internetteki başka bir kişisel sayfasında vasiyet sayfasına link vererek herkesin vasiyetini bilmesini de sağlayabiliyor. Sitede, eş, aile, çocuklar, torunlar gibi kişi ya da kişi gruplarına ayrı ayrı vasiyetler düzenlenebiliyor.

Hazırlanan vasiyet, kişinin ölümü halinde önceden isimlerini ve e-postalarını bildirdiği yakınlarına gönderiliyor.

Üye, siteye her giriş yaptığında hayatta olduğu algılanıyor. Üye olurken verilen e-posta adresine de her ay başında bir kontrol e-postası gönderiliyor. Bu e-postadaki “hayattayım” linkine tıklayan üye, yaşadığını siteye bildiriyor.

Kişinin yakınlarının, gazetede çıkan ölüm ilanını tarayarak siteye e-posta yoluyla iletmeleri halinde de üyenin ölümü onaylanıyor. Ayrıca, 3 ay boyunca siteye hiç giriş yapmayan ve kontrol e-postalarına cevap vermeyen üyeler ise ölmüş var sayılıyor. Bu üyenin hesabı kapatılıyor ve bundan sonra o üyenin adı ve şifresiyle yeni veri girişi engellenmiş oluyor.

Site yöneticileri, 3 Aralık 2007 tarihinde açılan siteyi bir aylık dönemde yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdiler.

[url=http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=123069]KAYNAK
Cevaplar
2007'den beri9.864 mesaj
#2
kilit geliyo gibi :)
amesfa Konuyu açan
2007'den beri9.865 mesaj
#3
KİLİT

Bu konu kilitli

Kilitli konulara yeni cevap yazılamaz.