İphone 5 kullanıyorum telefonu günde 3-4 defa şarja bırakıyorum.Apple servislerinde batarya fiyatları 290-320 tl aralığında değişiyor..Dışarıda telefoncular 80-100 tl ye değiştiriyor Ancak internette orjinal batarya adı altında bataryalar 35-50 tl civarında sizce ne yapmalıyım ?
Merhaba,
Apple'in kendi yetkili servisleri orjinal batarya takarlar. Yapacaklari islemlerse guvenilirdir. Tek sorun talep ettikleri ucretin fazla olmasi.
Telefoncularin 80-100 tl diye tabir ettigi islemlerde kullanilacak olan batarya %75 yan sanayi batarya kullanirlar. Yani cogu telefoncu cin'den gelisi belkide 5 tl olan bataryayi 80-100 tl'ye takiyor.
Internette satilan 30-50 tl lik bataryalar kesinlikle yan sanayi bataryalardir. Cok mecbur kalmadiginiz surece tavsiye etmem.
--------------------
Baska cihaz dusunme konusunda ise lenovo vibe p1 vs asus zenfone max modelleri arasinda tavsiyem lenovo vibe p1 almaniz yonundedir. Vibe p1 hem islemcisi ile hem de diger sundugu ozellikler ile zenfone max'in bir sinif ustunde yer alan bir model. Ayrica ikisininde bataryasi 5000 mah ama vibe p1 daha uzun pil suresi sunuyor.
Iphone'dan vazgecmek istemiyorsaniz ve pil sureniz iyi olsun istiyorsaniz o zaman size tavsiyem iphone 6 plus veya iphone 6s plus almaniz yonundedir. Apple'in en basarili pil performansini veren akilli telefonlari bunlar.