İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

İşlemcinin Enerjisi Vücuttan

Berkin Bozdoğan19.03.20083 cevap1.340 görüntüleme
#1
Araştırmacılar, günümüzde kullanılan işlemcilere göre o kadar az gerilime ihtiyaç duyan bir yonga geliştirdiler ki, çalışması için sadece vücut ısısı yeterli olacak.

Massachusetts Institute of Technology ve Texas Instruments çalışanları yeni bir yonga teknolojisi üzerinde çalışıyorlar. Bu teknolojiyle üretilen tümleşik devrelerin çalışma gerilimlerini 0,3 Volt seviyesine kadar indiren araştırmacılar, henüz bu gereksinimde bir x86 uyumlu merkezi işlem birimi üretmiş olmasalar da, çalışmaların yönü, düşük güç tüketen işlemcilere doğru ilerliyor. Her ne kadar şimdiye kadar üretilmiş olan çalışmalar sadece teorinin pratikte işlediğini gösteren delillerden öteye gitmese de, yakında birkaç küçük sorun atlatıldıktan sonra, bu teknolojinin kullanılabilir ürünlere dönüşmesi gecikmeyecek.

Hem Bilgisayar Bilimi, Hem de Tıbbın Hizmetinde

Özellikle vücuda takılan tıbbi aygıtlarda kullanılabilecek bu tür teknolojik çözümlerin, kullandıkları düşük gerilim sayesinde bir gün enerjisini vücudun kendisinden alabilecek duruma gelebilmelerine ciddi bir olasılık gözüyle bakılıyor. Durum bu seviyeye kadar ilerlediğinde, benzer teknolojinin taşınabilir elektronik aygıtlara uyarlanması, taşıdığımız pilli aygıtların kısa kullanım ömrüne sahip olması sorununu da ortadan kaldıracaktır.

Bilgi için: TI, MIT
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
#2
ne yani şimdi kendi enerjimizi laptobu çalıştırmak için mi kullanacaz peki tatlı yiyerek enerjiyi yükseltiriz bol bol :D
#3
Hayal Etmek ve yapmayı arzulamaktan geçiyor aslında bazı şeylerin başlangıcı ...
#4
titanyum dedi:
ne yani şimdi kendi enerjimizi laptobu çalıştırmak için mi kullanacaz peki tatlı yiyerek enerjiyi yükseltiriz bol bol :D
hehehehe cikolatnin kalitesine gore degisir bu oran :) hehehe

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.