İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

İşte Mars'tan ilk görüntüler

Be5tE26.05.20086 cevap1.560 görüntüleme
#1
İşte Mars'tan ilk görüntüler
Mars'ta 90 gün boyunca keşif yapacak uzay aracı dünyaya ilk görünteleri geçmeye başladı.

Mars'tan geçen ilk görüntüler...

NASA'nın aylar önce uzaya fırlattığı ve nefeslerin tutulduğu kritik dakikaların ardından Mars'a inmeyi başaran uzay aracı Phoenix (Anka Kuşu), gezegen yüzeyinde 90 gün boyunca keşif yapacak.

Anka Kuşu'nun Mars'ın kuzey kutup bölgesine inmeyi başarması, sürecin heyecanla izlendiği NASA üssünde büyük sevince neden oldu. Bilimadamları ve mühendisler, uzay aracının hasarsız yere inişini haber veren sinyallerin alınmasından sonra, birbirlerine sarılarak ve alkışlayarak bu büyük başarıyı kutladılar.

Proje Yöneticisi Barry Goldstein, "Rüyamda bile her şey bu kadar mükemmel olamazdı" diye konuştu. Goldstein, projenin en zor kısmının geride kaldığını, ancak hala çok önemli görevler olduğunu söyledi.

Uzay aracının inmesinden yaklaşık iki saat sonra, aracın küçük kayaların arasında Mars yüzeyine basmış bacaklarından birinin görüntüsü ile ufuk çizgisinin görüntüleri Dünya'ya ulaştı. İlk görüntülerin, uzay aracının durumu ve üzerindeki bilimsel araçlar hakkında uzmanlara bilgi verdiği belirtiliyor.

Aracın enerjisini sağlayacak güneş panelleri, aracın inişinin havaya savurduğu yoğun toz tabakası yatıştıktan sonra açılmak üzere programlandı.

Anka Kuşu, 10 ayda 711 milyon kilometre yol katederek Mars'a ulaştı. Uzay aracı, 1976'dan beri ilk defa Mars'a yumuşak iniş yapan araç oldu. Mars yüzeyinde, bir zamanlar mikrobik yaşam olup olmadığını araştıracak olan uzay aracı, gezegen yüzeyinde buz halinde olduğu tahmin edilen suyu analiz edecek.

Kaynak
Cevaplar
#2
Dünya'nın içine et,ondan sonra git Mars'ta hayat ara... Doyumsuz insanlık...
#3
JuLiuSiuS dedi:
Dünya'nın içine et,ondan sonra git Mars'ta hayat ara... Doyumsuz insanlık...
+ sonsuz
#4
Anka Kuşu Mars'ın kuzey kutup bölgesine indi .. aman Allahım marsta içme su varmış :} . . .

Keşke böyle bir keşif olsada ikinci bir gezegende yaşama tercihimiz olsa çünki dünya yaşanmaz oldu ... ddd (A)
#5
Beni rahatsız etmeyin diye kaç defa dedim.. Allahtan yakalanmadık :P
#6
patron kaynak hürriyet olunca insan şüphe ediyor resimler çakma mı değil mi? ... ...
Misafir
#7
Biraz ağaç ektikmi tamamdır :D

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.