İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Haberler
  4. Genel Haberler
Genel Haberler

İsviçre KKTC'yi tanıdı!

Elbruz4609.11.20080 cevap998 görüntüleme
#1
İsviçre KKTC'yi tanıdı!


Asrın en büyük deneyinin tüm sırları KKTC'de deşifre ediliyor.




Saniyede 12 trilyon işlem yapan bilgisayar devrede.

'Asrın deneyi' olarak nitelendirilen 'Bing Bang'in (Büyük patlama) sırları Kuzey Kıbrıs'taki Yakın Doğu Üniversitesi'nde kurulu süper bilgisayarlarda çözülüyor.
Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi'nden (CERN) YDÜ'deki Süper Bilgisayar'a gelen deney sonuçları, burada bilim adamları tarafından incelendikten sonra yeniden CERN'e gönderiliyor. Dünya'daki sayılı bilgisayarlardan olan Süper Bilgisayar saniyede 12 trilyon işlem yapıyor. YDÜ'nin 8 milyon dolara IBM'ye yaptırdığı bilgisayarın aynısından yaptırmak için harekete geçen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne ise AB'den olumsuz yanıt geldi. AB, Güney Kıbrıs'a 'Bilimsel çalışmalarınız için yeni bilgisayara ihtiyaç yok Kuzey'dekini kullanın!' cevabı verdi.
ŞİRKET SIRLARI SAKLANIYOR
Türkiye'deki bütün bilgisayarlardan 6 kat daha güçlü olan Süper Bilgisayar, KKTC hükümetinin öngörüsüyle geçen yıl alındı. Ortadoğu ve bölgede eşi bulunmayan bilgisayar, 12 trilyon matematik işlemini bir saniyede yapabiliyor. Kanser ve gen araştırmaları da yürütebilen bilgisayar, YDÜ'deki Teknoloji Merkezi'nde konuşlandırıldı. Merkezin Başkanı Ali Erdinç Köroğlu ve Bilişim Uzmanı Tümer Garip, merkezin dünya üniversitelerinden bilim adamlarının yaptığı araştırmaların yanında TBMM'nin tutanakları, İş Bankası da dâhil büyük şirketlerin sırlarının merkezde saklandığı bilgisini veriyor.
1 SANİYEDE DVD KOPYALIYOR
CIA ve dünya istihbaratının önemli güvenlik sistemleri benzeri bir güvenlik ağıyla korunuyor. 1280 adet işlemcisi bulunan teknoloji harikasının 160 ayrı ünitesi ve aksaklıklara karşı yedekleme sistemi bulunuyor. 1 DVD'yi 1 saniyede çekiyor.

KAYNAK

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.