H
Yaklaşık 5 aydan beri 2 kat aşağımda oturan arkadaşımdan internet kollanıyorum. İnternet seviyesi hep "Çok İyi" idi. Ama son 1 aydan beri internet "Çok Düşük" hatta "Sinyal Yok" a kadar gidiyor. Bu durum beni çok sinir ediyor.
Bunlarda fotolar:
İnternet bağlanmadan önce sinyal gücünü böyle gösteriyor:

Bağlandıktan sonra sinyal gücünü böyle göteriyor:

Bir süre kullandıktan sonra sinyal gücünü böyle gösteriyor:

Lütfen bi yardım :/ PC kablosuza başladığımdan beri hep aynı yerden bağlanıyorum. Arkadaşımın modemide hep aynı yerdeydi. Şimdiden teşekkürler..
Not: İnternetimiz Superonline - Sınırsız - 8mbps
Cevaplar
A
modem ayarlarıyla oynadınızmı?
O
Modemin sinyal yaymasını engelleyen her hangi bir elektronik eşya modemle bilgisayarının arasına girmiş olabilir. Mikrodalga fırın gibi.
H
Modem yayrlarıyla oynanmadı ama modem yakınına Doğal Gaz sayacı kondu? Sorun olur mu bu?
A
olabilir yerini değiştir birde öyle dene
Ffreewill
2008'den beri7.637 mesaj
büyük bir ihtimal sinyali bozan bir şey vardır :)
D
sinyali bozan bir şey olabilir yada arkadaşın yerini değiştirmiş olabilir.eski yerine aynı şekilde getirin.
H
İlk takıldığı yerde hala. İşte Yakınına Doğal Gaz sayacı eklendi.
M
Kanalı değiştirmeyi denediniz mi?
Kanal ayarından kanal numarasını 1 yap daha güçlü sinyal aldığını göreceksin ya da 1 numaralı kanaldan yayın yapan modem çoksa kanal numarasını 2 olarak ayarla. Modemin arayüzünde yayın gücü ayarı vardır: low normal high diye. Böyle bir ayar varsa, high işaretli olsun.sorununu bu şekilde çözebilirsin. Ayrıca sonradan sinyal düşmesi ısınmayla ilgili olabilir. (ısınma donanımın performansını önemli ölçüde düşürebilir)Wireless adaptörünün ya da modemin fazla ısınacak şekilde konumlandırılmadığından emin ol.Kolay gelsin.
Q
e çünkü sen giriyorsun o bağlantıya hızının düşük göstermesi normal.
O
e çünkü sen giriyorsun o bağlantıya hızının düşük göstermesi normal.
Hız değil arkadaşım sinyal düşüyormuş.
A
Daha önce söylendiği gibi kanalı değiştiriniz. Yakınınızda aynı kanalda yayın yapan yeni cihazlar eklenmiş olabilir. Bu durumda sinyal düşmesi normaldir. 3 kanalı deneyiniz genelde boş oluyor. Ama standart kanallar yani 6. ve 11. kanallardan uzak durunuz.
Evet neredeyse herkes 11. kanalı kullamıyor.hatta güçlü anteni olan biri de aynı kanaldan bağlanıyor olabilir,bu da senin sinyalini düşürür.budurum sonradan olduğuna göre etrafta sinyali zorlaştıran bi cihaz olmalı.başka kanalları dene.yine olmazsa belki biri modeminin şifresini kırıp ağına giriyor olabilir.bu yüzden de sinyal gücü düşebilir.dolayısıyla şifreyi değiştirmeyi de deniyebilirsin.yine de olmazsa modeme daha farklı bi yerden bağlanmayı deniyebilirsin.
H
İyi güzelde benim pek bilgim yok. Kanal' ı nerden ve nasıl değiştirebilirim?
M
2009'den beri11 bin mesaj
modemin arayüzüne gireceksin wireless ayarlarinin oldugu baslıgı bulup kanal yazan yeri degistireceksin. tabi modem ayarlarindan anlamiyosan biraz zor gelebilir.
... Adsl yakın da fırın varsa yerinin değiştirin ...
... Fırın sinyalleri bozar ...
A
... Adsl yakın da fırın varsa yerinin değiştirin ...
... Fırın sinyalleri bozar ...
Bildiğimiz normal fırınlardan mı bahsediyorsun :D Mikrodalga fırınlar bozabilir...
Bildiğimiz normal fırınlardan mı bahsediyorsun :D Mikrodalga fırınlar bozabilir...
Kendinin zeki sanıyorsun ama değilsin
Cevabını yaz
Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.