İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. SDN Konu Dışı
  4. Konu Dışı
Konu Dışı

Kas gücüyle 312 günde devrialem

maxxdump27.08.20084 cevap1.897 görüntüleme
2008'den beri6.377 mesaj
#1
Kas Gücüyle Devrialem Projesi kapsamında, 10 Temmuz 2007 tarihinde kürekle denize açılan Erdem Eruç, denizde geçirdiği 312 günlük süre ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.



"Altı Zirve" isimli proje kapsamında, 10 Temmuz 2007 tarihinde Calirfornia sahillerinden kürekle denize açılan Eruç, Pasifik yolculuğu sırasında Ekvator'u iki kez geçerek toplam 9.684 deniz mili mesafe kat etti.

Eruç, bu başarısı ile en uzun süreli yalnız okyanus geçişlerinde, daha önce 304 gün ile denizde kaybolan İngiliz okyanus kürekçisi Peter Bird'e ait olan rekoru kırarak, 17 Mayıs 2007'de Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.

Aynı zamanda Around-N-Over Vakfı Başkanı olan Erden Eruç, Keyif Style Teknesi'nde düzenlediği basın toplantısında, slayt gösterisi ile birlikte denizde geçirdiği 312 günü anlattı.

Eruç, yolculuk sırasında hiçbir zaman vazgeçmeyi düşünmediğini ve gücünün yettiği sürece yola devam ettiğini söyledi.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini de değerlendiren Eruç, yola çıkarken amacının, insanoğlunun sadece kendi gücüne dayanarak doğayla mücadelesini göz önüne sermek ve yolculuk sırasında edineceği tecrübeleri ilköğretim çağındaki çocuklara aktarmak olduğunu ifade ederek, "Rekor, isteyerek olmadı. Mecburen oldu. Mümkün olduğu kadar karaya erken çıkmak istedim. Fakat deniz buna izin vermedi" diye konuştu.

Eruç, yolculuğu sırasında her gün kendisine hedefler koyarak, başarıyı tanımlamak ve bunu yakalamak zorunda olduğunu belirterek, "Gideceğim mesafeyi her gün 30 deniz mili olarak belirliyordum. Ve başardığımda kendime ödül veriyordum" dedi.

Beslenme ihtiyacını yanında götürdüğü kuru yiyecekler ve denizde avlanarak giderdiğini belirten Eruç, yanında bulunan uydu telefonuna bağlı avuç içi bilgisayar sayesinde de iletişim sağladığını ifade etti.

Eruç, yolculuğa çıkmadan önce eşine, "Ölmeyeceğim, iflas etmeyeceğiz ve seni kaybetmeyeceğim" diyerek 3 tane söz verdiğini anlattı.

Çevre bilincine de dikkati çeken Eruç, "Denizde çok çöp vardı. Ve bu çöplerin kaynağı karaydı. Yani karadaki insanlar. Özellikle plastik çöpler, denizde yaşayan ve nesli tükenmekte olan birçok canlının ölümüne neden oluyor" diye konuştu.

"En büyük işler, müşterek mesaiyle gerçekleşir" diyen Eruç, kendisine her konuda destek olan eşi ve geniş bir çalışma grubu sayesinde, bu başarıyı yakaladığını dile getirdi.

kaynak:CNNTürk 2008 - Erden Eruç Guinness'e girdi
Cevaplar
2007'den beri1.234 mesaj
#2
:) O değerli hayatının 312 gününü tescilli olarak boşa harcamış.
2008'den beri4 mesaj
#3
maşallahhhhhhhhhhh
2005'den beri19 bin mesaj
#4
bunu yapmak için çılgın olmak gerekir
2008'den beri2.062 mesaj
#5
derdine ne oldu :D

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.