İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. SDN Konu Dışı
  4. Konu Dışı
Konu Dışı

Kızlar Ve Teknoloji

emelden12.09.200716 cevap2.408 görüntüleme
#1
Biraz önce bir video dikkatimi çekti sizlerlede paylaşmak istedim.<br />Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin feryadı. :) <br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=KkVlT4gX9n0<br /><br />Hakikaten ÖSS de kızların daha başarılı olduğu bir ülkede yaşıyoruz peki neden kızlar teknolojiye bu kadar ilgisiz? SDN bir tekonoloji sitesi, bayan olarak azınlıktayız. Belki bu bir tartışmada başlatıcak ama burada bile kimi teknoloji haberi ile ilgilenmiyor!<br />(Kabul edeyim erkekler kadar başarılı değiliz bu konuda, ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.)<br />Sizce kızlar tekonolojiye ne kadar ilgili? <br />Ve özellikle SDN'deki bayanları ne kadar ilgili buluyorsunuz bu konuda?
Cevaplar
#2
Geçen sene bir süre bu konuşuluyordu arkadaşlar arasında en sonunda bir arkadaş bilgisayarını getirdi.Hep beraber izledik, ders öncesi moral(!) olmuştu.

Mesela bizim bölümde(tabii ki elektrik-elektronik ;D) yaklaşık 100 öğrenciden 12-13'ü kız !!!
#3
bence bunların olması gayet normal çünkü insanlarda doğuştan bi ilgi olur mesela erkekler ta küçüklükten araba vs oynar kızlar barbie falan oynar dolayısıyla insanın herhangi birşeye yatkınlığı küçüklükten başlar kızlara uygun işler vardır erkeklere uygun örneğin erkek hemşire zor bulunur kız elektrikçide zor bulunur ;)
#4
Kampanya gerçek olursa yaşadık ;D
#5
walla bızım sınıfta kısı bası 3 kız dusuyor allahtan teknolajıyle ılgılı bı bolume gıtmemısım :D:D:D
#6
gizem durmaz dedi:
Kampanya gerçek olursa yaşadık ;D
Yuh deme hakkımı kullanıyorum. Yuh.
#7
Doğru bir hesaplama olmuş bizim sınıfta 1 kız vardı sadece.Bişeyler yaptı ortadan kayboldu sonra haber alamadık :D
#8
İnanın bilgi merak sonucu daha iyi öğrenilir.Merakın varsa araştırır öğrenirsin
#9
İTÜ'ye gidin (hoş girebilmek ayrı mesele) 100 erkeğe 1 kız düşüyor :R
emelden Konuyu açan
#10
Elmacik dedi:
gizem durmaz dedi:
Kampanya gerçek olursa yaşadık ;D
Yuh deme hakkımı kullanıyorum. Yuh.
Ciddi anlamda söylemediğini düşünüyorum gizemin.(kızlar kaç erkek düşecek diye hesaplamazlar) Ama laf olsun diye de böyle birşey söylenir mi? bilmiyorum Elmacik.

Bu arada sanırım yanlış bir örnekle başladım :S Herkes bir şeye takıldı kaldı. Kaç kız düştüğü değil konu neden ilgisiz olunduğu? Bir arkadaşımız elektrikçi bayan zor bulunur demiş ki haklıda ama teknoloji sadece bununla sınırlı değil ki.
#11
Teknolojik mevzulardan çok sıkıldım artık artık ilgilenmek istemiyorum .
#12
Özellikle seçil'in hiç teknolojiyle ilgilendiğini zannetmiyorum.
#13
zuahaha elemanlar ne yapmışlar böyle yaw :) sunumu yapan elemanın sınıfında 100 tane kız olsa yinede pek şansı olduğunu sanmıyorum. bide iktisada falan yakın olsun diyolar zuhaahah.. Ktü dede böyle bir video hazırlamışlardı kızlarla ilgili
#14
emubaltaci dedi:
Ktü dede böyle bir video hazırlamışlardı kızlarla ilgili
İbret-ül versiteyi mi diyorsun :)
emelden Konuyu açan
#15
emubaltaci dedi:
zuahaha elemanlar ne yapmışlar böyle yaw :) sunumu yapan elemanın sınıfında 100 tane kız olsa yinede pek şansı olduğunu sanmıyorum. bide iktisada falan yakın olsun diyolar zuhaahah.. Ktü dede böyle bir video hazırlamışlardı kızlarla ilgili
Haklısın belki ama her kör bir satıcının kör alıcısı vardır. ;)
#16
Seçil ve emelden ilgili gibi.gerisi tüm kızlarımız gibi sınırlı konulara ilgili gibi gözüküyor.(müzik,hayat,aşk,alışveriş,vs...)
#17
Elmacik dedi:
gizem durmaz dedi:
Kampanya gerçek olursa yaşadık ;D
Yuh deme hakkımı kullanıyorum. Yuh.
Beni yanlış anladınız.Elektirk eloktirinik mühendisliği gerçekten çok iyi ve çok istediğim bir meslek.Fark ettiğseniz kapmpanyayı açıklanırken; 2. ve 3. maddesinde kızlar için ayrı bir kontenjan ve taban puanının düşürmesi hakkında bir öneri söylendi.İşte ben bu yünden bu sevindim. :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.