İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. İşletim Sistemleri
  4. Diğer Windows Sürümleri
Diğer Windows Sürümleri

Kullanıcı Hesapları ?

ces3t12.12.20085 cevap2.814 görüntüleme
2008'den beri11 mesaj
#1
merhaba arkadaşlar? kardeşim için sınırlı hesap açmayı düşünüyorum? ve sadece o hesaba ozel mesela program kaldırmasını istemiyorum gizli klasör görmesini istemiyorum? bunları nasıl gerçekleştiririm? teşekkür ederim.
Cevaplar
2007'den beri2.775 mesaj
#2
Denetim Masası-Kullanıcı Hesaplarından yeni bir hesap aç daha sonra Hesap türümü değiştire tıkla ve sınırlıyı seç..
2007'den beri886 mesaj
#3
zaten sınırlı hesapta dediklerini yapamaz ve programların kullanıcılara özel bilgilerin tutulduğu klasör ortak değildir. kendi hesabına parola koyarken dosyalarımı gizli hale getir seçeneğini seçersen sınırlı hesap kullanıcıları hiç bir şekilde senin dosya ve bilgilerine erişemez.
2008'den beri8.051 mesaj
#4
adem54 dedi: ↑
zaten sınırlı hesapta dediklerini yapamaz ve programların kullanıcılara özel bilgilerin tutulduğu klasör ortak değildir. kendi hesabına parola koyarken dosyalarımı gizli hale getir seçeneğini seçersen sınırlı hesap kullanıcıları hiç bir şekilde senin dosya ve bilgilerine erişemez.
azından balll damlıo:happy:
2008'den beri8 mesaj
#5
Az önce dolaşırken buldum , işine yarar belki.



Birden çok kullanıcı hesabı olan bir sisteme mi sahipsiniz? Ve kullanıcılara çeşitli kısıtlamalar mı getirmek istiyorsunuz? Microsoft’un bir hizmeti olan Windows SteadyState tam size göre.

Detay:
Windows SteadyState, gün içinde birden çok kişinin kullandığı ve birden çok kullanıcı hesabına sahip bilgisayarlar üzerinde kullanıcılara çeşitli kısıtlamalar getirmenizi sağlayan, Microsoft tarafından kullanıcıların hizmetine sunulan bir programdır.

İnternet kafelerde, okulların bilgisayar laboratuvarlarında, kütüphanelerde yada evde tek bilgisayar üzerinde birçok hesap kullanılıyorsa bu program oldukça işinize yarayacaktır. Bu kısıtlama işlemlerini Windows bileşenlerinden Grup İlkelerini kullanarakta yapabilirsiniz. Ancak yapmış olduğunuz kısıtlamalar o makine üzerinde bulunan tüm kullanıcılara (yönetici hesabı da dâhil ) etki eder. Windows SteadyState ile böyle bir probleminiz kalmıyor. İstediğiniz kullanıcıya programın imkân tanıdığı kısıtlamaları getirebiliyorsunuz.

Windows SteadyState ile neler yapılabilir?

Windows SteadyState ile yapılabilecekler Global Computer Settings ve User Settings olarak iki temel başlık altında toplanmış. Kısaca bu başlıklara bir göz atalım.

Global Computer Settings



Set Computer Restrictions (Bilgisayar kısıtlamaları): Bu kısımda eşitli güvenlik ayarlarına ilişkin seçenekler yer almaktadır.
Schedule Software Updates (Otomatik güncelleme ayarları): Bu bölümden güncellemelerin hangi zaman aralıklarında yapılacağını ayarlayabilirsiniz.
Protect the Hard Disk (Sabit sürücüleri koruma özellikleri): Bu bölümde diskinizi koruma altına alarak üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasını engelleyebilirsiniz. Deepfreeze adlı programın yaptığı işleme benzer bir işlem yapmaktadır. Bu seçeneği kullanabilmeniz için 4GB boş alan gerekmektedir.

User Settings



General Settings (Kullanıcı hesabına ait genel ayarlar): Kullanıcıya ait oturum süresi, şifre değişimi ve hesabı kilitleme gibi işlemleri yapabilirsiniz.
Windows Restrictions (İşletim sistemine ait çeşitli kısıtlamalar. Başlat menüsü vb.): Başlat Menüsü ile ilgili çeşitli kısıtlamalar, sürücüleri gizleme ve kullanılmasını istemediğiniz sistem bileşenlerini gizleme seçenekleri bu bölüm altında mevcut.
Feature Restrictions (İnternet Explorer ve Microsoft Office ile ilgili kısıtlamalar.): İnternet Explorer üzerinde bulunan çeşitli menülerin kullanımını sınırlayabilirsiniz. Bunun yanında internet çıkışını kapatabilir yada sadece istediğiniz internet sitelerine izin verebilirsiniz. Ayrıca Microsoft Office ile ilgili birkaç ayarda bu bölümde mevcuttur.
Block Programs (Kullanımı yasaklanan programlar.): İşletim sistemi üzerinde kurulu bulunan ve kullanıcının çalıştırmasını istemediğiniz programları bu bölümden engelleyebiliyorsunuz.

İndir


Kullanım Klavuzunu buradan indirebilirsiniz.

Windows SteadyState 2.0′yi buradan indirebilirsiniz. (Windows Xp için)

Windows SteadyState 2.5 Betayı buradan indirebilirsiniz. (Windows XP ve Windows Vista için)
2008'den beri42 mesaj
#6
Bence bunun için ek program a gerek yok .. windows gayet kolaylık sağlamış bu yönde , ama eğer daha professional bir güvenlik istiyorsak program kullanabiliriz .

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.