İyi günler benim isteğim diğerlerinden farklı bir şey fakat şarjım %5 olunca bilgisayar kendini uyku moduna alıyor ve şarja takana kadar açılmıyor şarja takınca direk en son ne açıksa aynı şekilde devam ediyor altta açık olanlar bir sebepten ötürü şarjı %100 bitirmem gerek bunun için bi ayar var mıdır ?
Laptop şarjı bitirme
Cevaplar
Güç Seçeneklerinden ayarla.İyi günler benim isteğim diğerlerinden farklı bir şey fakat şarjım %5 olunca bilgisayar kendini uyku moduna alıyor ve şarja takana kadar açılmıyor şarja takınca direk en son ne açıksa aynı şekilde devam ediyor altta açık olanlar bir sebepten ötürü şarjı %100 bitirmem gerek bunun için bi ayar var mıdır ?
Kanka olmuyor maalesef denedim fakat sonuç aynı sanki şarjı 0 olmuş gibi kapatıyor kendini ve ekranı açmaya çalıştığımda pil yok uyarısı veriyor ekranda açmıyorBehzatAmirim dedi: ↑Güç Seçeneklerinden ayarla.
Bataryanın çipi arızalanmış olabilir. %5 e gelince aslında %0 olmuş gibi algılıyor. Bir de anladığım kadarı ile %5 olunca bir program açık uygulamaları sanki ups cihazı gibi korumak için ekranı söndürüyor. Ya o programı bulmalısın ya da bilgisayarının marka model özelliklerini yazmalısın. kendi driver cdsinde mutlaka o tür bir program olmalı.
%5 cüzi miktarda pil döngüsünün sürmesi için gerekli miktar. her laptopta böyledir
Bunu kapatmanın bir yolu yok mudur şarj yeterliliğinden ötürü değilde bios pili sıfırlanması için şarjı bitirmem lazım tamamen%5 cüzi miktarda pil döngüsünün sürmesi için gerekli miktar. her laptopta böyledir
Windows ayarlarından kapatabilirsin. Yada bios moduna al kapanana kadar ekranı açık bırak bir yerden sonra kendi kapanır.Bunu kapatmanın bir yolu yok mudur şarj yeterliliğinden ötürü değilde bios pili sıfırlanması için şarjı bitirmem lazım tamamen
Tam olarak nasıl söyleyebilir misiniz ?Windows ayarlarından kapatabilirsin. Yada bios moduna al kapanana kadar ekranı açık bırak bir yerden sonra kendi kapanır.
Arızalanma değil kanka bende ilk başta öyle dedim fakat uyku moduna alıyor açmaya çalışınca telefondaki gibi düşük pil logosu çıkarıyor 1 gün boyunca öyle bırakıp tekrar açtım oyun bile kaldığı yerden devam ediyorduBataryanın çipi arızalanmış olabilir. %5 e gelince aslında %0 olmuş gibi algılıyor. Bir de anladığım kadarı ile %5 olunca bir program açık uygulamaları sanki ups cihazı gibi korumak için ekranı söndürüyor. Ya o programı bulmalısın ya da bilgisayarının marka model özelliklerini yazmalısın. kendi driver cdsinde mutlaka o tür bir program olmalı.
Gelişmiş güç seçeneklerinden düşük pil durumu ve kritik pil durumunu 0 yapın.Tam olarak nasıl söyleyebilir misiniz ?
Kanka Düşük pil düzeyi %10 gözüküyor kritik pil bildirimi Açık gözüküyor herangi bir sayı yok kankaGelişmiş güç seçeneklerinden düşük pil durumu ve kritik pil durumunu 0 yapın.

Onları 0 yaparsan pilin 0 a kadar iner.Kanka Düşük pil düzeyi %10 gözüküyor kritik pil bildirimi Açık gözüküyor herangi bir sayı yok kanka
Yok kanka o düşük pil uyarısını yüzde kaçta vereceği yaptım olmadıOnları 0 yaparsan pilin 0 a kadar iner.
Kritik pil eylemi, Düşük pil eylemi. Hiç bir şey yapma olarak ayarlayacaksın. Çok kolay aslında yapmak. Biraz daha bakın.Yok kanka o düşük pil uyarısını yüzde kaçta vereceği yaptım olmadı
Aslında senin bu yazdıkların çözüm olmalı ama konu sahibi olmadı diyor. Bence foto atmalı, konu böyle uzar gider yoksa...Kritik pil eylemi, Düşük pil eylemi. Hiç bir şey yapma olarak ayarlayacaksın. Çok kolay aslında yapmak. Biraz daha bakın.
Kanka yine %5 te aynısı oluyor resim içinde telefondan çekip pc ye atmaya üşeniyorumAslında senin bu yazdıkların çözüm olmalı ama konu sahibi olmadı diyor. Bence foto atmalı, konu böyle uzar gider yoksa...