İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. İşletim Sistemleri
  4. GNU/Linux
GNU/Linux

Linux hakkında

momer9411.02.20132 cevap1.552 görüntüleme
2013'den beri1 mesaj
#1
Arkadaşlar hackerlik bilgimi kodlamamı vs geliştirmek için linux a geçmeyi karar verdim.

1-Şimdi ben ubuntu düşünüyorum googleden ubuntu yazım indirip format attıktan sonra o ubuntunun içinde linux varmı yoksa linuxu ayrı ubuntuyu ayrımı kurmamız gerekiyor?

2-şimdi linux a geçtiğimde windowsa oynadığım oyunları yada programları internetten linux sürümünü kuruptamı oynucam yoksa windowstaki gibimi?

3-kodlamayı geliştirmek için kurulması gereken sistem hangisi ben ubuntu düşünüyorum sizin fikirlerinizide merak ediyorum

şimdiden herkeze teşekkürederim.
Cevaplar
2010'den beri118 mesaj
#2
1-Ubuntu zaten linux çekirdeği üzerine inşaa edilmiş debian tabanlı bir Linux türevidir. Cd ye yazıp yada flash diske boot edilebilir şekilde kaydedip(bkz unetbootin) yükleyebilirsiniz.

2-Oyun konusunda pek ümitlenmeyin elbette Linux'un kendine has oyunları vardır Ubuntu Software Center yardımıyla bu oyunlara göz atabilirsin uygulamalarda ise windowstaki uygulamaların %90'ının alternatifi vardır(windowstan üstün özelliklerini saymıyorum bence daha fazla).

3-Programlama bilgini geliştirmenin Linux yada windows platformuyla çok alakası yoktur herhangi bir sistemde geliştirebilirsin ama amatör olarak bu işe başlayacak isen windowsta .net tabanlı visual basic veya c# ile başlayabilirsin internette çok sayıda dökümana erişebilirsin.

NOT: Linux'a araştırmadan soruşturmadan geçersen biraz hayal kırıklığı ile karşılaşabilirsin windows gibi zannedip Linux kurmak hiç kurmamaktan daha iyidir. Şunu da bilmeni isterim ki yıllardır program yazan bir mühendis bile emin ol düşündüğün gibi bir hacker olamaz.. Öyle her istediğim şifreyi ediniyim şunu yapıyım bunu yapıyım biraz zordur, hackerler açıkları değerlendirebilen uyanık insanlardır hepsi bu kadar kolay gelsin :)
2012'den beri3.228 mesaj
#3
1.''Şimdi ben ubuntu düşünüyorum googleden ubuntu yazım indirip format attıktan sonra o ubuntunun içinde linux varmı yoksa linuxu ayrı ubuntuyu ayrımı kurmamız gerekiyor?''

İçinde wubi vardır onunla yan diske kurulum yapabilirsin veya direk format atabilirsin.

2-''şimdi linux a geçtiğimde windowsa oynadığım oyunları yada programları internetten linux sürümünü kuruptamı oynucam yoksa windowstaki gibimi?''

Windowsta kullandığın programlar,oyunların hepsi büyük ihtimal linuxta çalışmayacaktır.Ama Yazılım Merkezinden istediğin uygulamayı indirebilirsin.

3-''kodlamayı geliştirmek için kurulması gereken sistem hangisi ben ubuntu düşünüyorum sizin fikirlerinizide merak ediyorum''

Bende ubuntu yeter diye düşünüyorum.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.