İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

Mavi Leopar Karşınızda

Berkin Bozdoğan30.10.20071 cevap1.391 görüntüleme
#1
Eski Windows kullanıcılarının aşina olduğu mavi ekran sorunu Macintosh’un son işletim sistemi olan Leopard’da da baş gösterdi. İşte Apple’ın önerdiği eşsiz çözüm!

26 Ekim 2007’de Mac’in uzun süredir beklenen yeni işletim sistemi Leopard’ın dağıtımına başlandı ve haftasonunda yüzlerce kullanıcı interneti yeni sistem hakkında makalelerle doldurdu. Ancak kısa bir süre sonra yapılan yorumların çoğu bir “mavi ekran” hatasından bahseder oldu.

Bilgisayar tarihinden silindi kabul edilen mavi ekranın karşımıza son resmi çıkısı Windows ME ile olmuştu ve daha sonra Windows XP ile bu sorunun artık Microsoft ürünlerinde baş göstermeyeceği iddia edilmişti. Microsoft gerçekten sözünü tuttu ve ciddi sistem sorunlarıyla karşılaşılmadığı sürece kullanıcılar da mavi hata ekranını görmez oldu. Microsoft bu sıkıntıyı geride bırakmış görünse de “mavi ekran” bilgisayar tarihine karışmış görünmüyor zira aynı sorun Apple’ın Mac OS’inde tekrar karşımıza çıktı. Apple’ın son resmi işletim sistemi olan Leopard’ı yükleyen kullanıcılardan bazıları sistemi yeniden başlattıktan sonra ekranın bir mavi hata mesajıyla kaplandığını ve sistemi yeniden kurmaları gerektiğine dair bir uyarı aldıklarını belirttiler.

Scott Forstall, Leopard’ın “Zaman Makinesi” uygulamasını tanıtırken
bu kadar geriye dönüleceğini tahmin etmiş midir sizce?
Bu sorunun pek çok kullanıcıda ortaya çıkmasının ardından Apple da sitesinden bir açıklama yaparak olayı doğruladı ve mevcut sistemini Leopard’a yükselten kullanıcılardan bazılarının sistemi yeniden başlattıktan sonra bu sorunla karşılaşabileceğini belirtti. Muhtemelen şu anda bile bu sorunu gidermek için uygun bir yama çalışmasında olan Apple’ın şimdilik getirebildiği tek çözüm önerisi ise mustarip kullanıcıların sistemi yeni baştan kurup tekrar çalıştırmayı denemesi. Ortaya çıkan bu ciddi sorun ve gerçek bir çözüm olamayan çözüm önerisiyle birlikte, sorunsuz sistem kullanmak adına Apple’ı tercih eden kullanıcılar da büyük bir hayal kırıklığına uğramış oldu.

Yazan: Güçlü Aydoğdu
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
#2
Yazık oldu bazılarına.Yıllardır mac os'un ne kadar stabil bir işletim sistemi olduğundan bahsedip duruyorlardı.Kesin windows'a benzemek için yapmışlardır bence ;)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.